Nedostaješ mi. Naša prva jutarnja kafa. Umesto s tobom, kafu pijem sama, na putu do posla. Neću da je mućkam u kuhinji, probudiću te. A došao si skoro. Spavaš, umoran si. Ne mogu više ovako. Nedostaješ mi.

Slika 1134 Kad ti spavaš, ja se budim

Svako jutro ista priča

Odrasli ste, zaposleni, svako na svom poslu, ti u prvoj smeni, on u trećoj. Ukoliko se uzmu u obzir vreme provedeno na poslu, plus prekovremeno, plus gužva u saobraćaju plus neophodan san, plus još neki faktori – ono što ostane jeste vaše zajedničko vreme. Koliko je to? Tri, četiri sata? Ako i toliko. Nedostatak trenutaka provedenih zajedno preti da ozbiljno ugrozi vašu vezu.
Istina, malo šta možete uraditi povodom toga. Ne možete napustiti posao, ne može ni on. Ponekad možete slagati da ste bolesni pa provesti dan sa dragim, ali ukoliko budete preterivali, šef će prozreti izgovore i imaćete nevolju.

Možete zajedničke trenutke učiniti nezaboravnim. Navedite i sebe i njega da cenite to malo vremena koje može da provodite zajedno.

Priredite mu iznenađenje. Skuvajte mu omiljeno jelo i neki slatkiš. Obradujte ga ako ničim drugim, onda svojom veselošću. Nemojte da kukate kako vam nedostaje i kako ga ne viđate dovoljno, onoliko koliko biste hteli. Ne možete to da promenite i jedino što vam preostaje jeste da prihvatite situaciju takvu kakva je.

Budite dosetljivi i probajte još neke trikove. Napišite mu poruku na papiru i ostavite negde gde će je sigurno videti. Ili mu ubacite papirić na kome ste napisali nešto što samo vas dvoje razumete, u fasciklu ili u džep od pantalona ili jakne. Sigurno će biti srećan kada ga nađe.
Vikendima uživajte u šetnji, druženju sa zajedničkim prijateljima, romantičnoj večeri, dobrom filmu…

S vremena na vreme organizujte kratak izlet, ili čak produženi vikend, čisto da biste osvežili vezu. Ne morate ići daleko, koji kilometer izvan grada biće dovoljno. Za to vreme posvetite se jedno drugom u potpunosti. Isključite mobilne telefone i jednostavno uživajte.

Slika 296 Kad ti spavaš, ja se budim

Uživajte u zajedničkim trenucima

Morate biti svesni da veza u kojoj dvoje ljudi malo vremena provode zajedno, iziskuje dosta truda, strpljenja i odricanja. Komunikacija je najvažnija. Potrudite se da imate apsolutno iskren odnos jedno prema drugom. Pokušajte da ne budete ljubomorni na njegove kolegnice (ako ih ima), i na prijatelje s kojima, zbog spleta okolnosti i istog rasporeda na poslu, provodi više vremena.

Pozitivno u takvoj vezi jeste to što ne možete da dosadite jedno drugom. Ne može vam dosaditi neko koga ne viđate često, zar ne? U krajnjem slučaju, iskoristite to vreme za sebe, družite se sa drugaricama, čitajte knjige i budite dovoljni sami sebi.

Nemojte lako odustati.

Izvori fotogafija: loveislyf.blogspot.com, dailymail.co.uk, lintascafe.com


Aleksandra Aleksić je pomalo izgubljena u vremenu i prostoru (naročito u prostoru), gubi stvari i zapinje za svoja stopala. Obožava mačke lutalice i čokoladne išlere. Kad poraste biće pisac.

Comments