Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kada da tretirate muškarca kao ženu?

Kada da tretirate muškarca kao ženu?

Ako ste nezavisna, pametna, single žena koja trenutno prolazi kroz različita dejtovanja i potragu za ljubavlju, onda ste do sada sigurno bile u situaciji da ne znate kako da odreagujete na situaciju u koju vas je neki tip stavio, a zbog koje vam proključa krv. Koja su, zapravo, realna očekivanja? Šta da tolerišete, a šta ne?

Istina je da cela ta priča može mnogo da zbuni. S jedne strane, u vama se javlja ona jaka želja da mu se dopadnete i da konačno nađete svog Pravog. S druge strane ste žena puna samopouzdanja koja ne želi da toleriše gluposti niti da bude tretirana s nepoštovanjem.

Evo kako ta konflikt strana izgleda u stvarnom životu: Deo vas koji želi da bude voljen prihvata svakakve gluposti i nepoštovanje, dok drugi deo vas pošizi brzo i pobegne već kod prvog znaka nevolje.

Nedavno je jedna od mojih drugarica počela da se viđa sa dečkom koji joj se prilično dopadao, međutim, on je imao običaj da je zove posle 10 uveče, što ju je jako nerviralo jer, ipak, ustaje u 5 ujutru zbog posla i dugi, noćni razgovori joj remete san. Naravno, nije htela ništa da mu kaže da ga ne bi oterala/uplašila/štagod. Pitala me je šta da uradi, i, bez puno okolišanja sam je pitala šta bi uradila da sam ja ta koja je zove posle 10? Bez oklevanja je ogovorila da bi mi rekla da je ne zovem više u to vreme jer joj treba odmor.

Dakle, imale smo odgovor na šta uraditi u takvoj situaciji. Sve je vrlo jednostavno ako se radi o drugarici, zar ne? Zašto, onda, ista pravila ne bi važila za muškarca s kojim izlazite? Ok, postoji zdravorazumska granica – tu, negde. Takvo ponašanje je prilično ružno s obzirom da remeti vaš lični kvalitet života, da ne pričam o tome da izgleda kao poziv na seks.

1256065904 top 10 cruel things women do to men 6 Kada da tretirate muškarca kao ženu?

Muškarcu ne treba tolerisati stvari samo zato što je zgodan i što jako želite da budete s njim

Kada se dejtujemo, svu pažnju usmerimo na njega umesto na sebe. Da li mu se dopadam? Da li sam mu rekla pravu stvar? Šta će sledeće uraditi? Marijina (drugarica koju sam gore pomenula) dilema nije toliko imala veze sa njim. Više se ticalo nje same, tj. da li će se pobrinuti da se dobro naspava (što implicira da će morati da mu kaže da prestane da zove u to vreme), čak i ako će to značiti da će tip odlučiti da digne sidro i ode.

Postavljanje granica je konstanta od koje ne smete da odstupate. Kada imate svoje stavove, svoja da i ne onda ih se i držite, i nemojte ih primenjivati samo u nekim situacijama nego uvek i sa svima. Nema razloga da pravite izuzetke samo zato što je on muškarac i plašite se da ćete ga oterati. Ako je u pitanju nešto što biste zamolili drugaricu da uradi, ne bi trebalo da bude išta drugačije i u njegovom slučaju.

I, šta da radi? Ako želi da se povede onom stranom koja traži stabilnu vezu, ostaje joj da prihvati to ponašanje. Ako se ponaša na onaj drugi način, ostaje joj da ga šutne. ILI! Može da shvati da postoji i drugi način. Da uradi ono što bi uradila i sa drugaricom – recite mu da to što radi nije okej i objasnite mu zašto.

Ono što sam predložila Mariji da uradi je sledeća stvar. Da bude iskrena i kaže sledeće:  Marko, sviđaš mi se, i zaista želim da se upoznamo bolje, ali… ja radim jako rano, pa se ne javljam na telefon posle devet uveče. Ako želiš da se čujemo, molim te zovi me pre devet. Nadam se da je to okej. Direktno, ljubazno, a ne preterano zahtevno, zar ne?

Hteli to da priznamo ili ne, činjenica je da svi želimo da se dopadnemo osobi sa kojom izlazimo. Naravno, želimo da se dopadnemo pravim muškarcima, ne kome bilo. Kada ljubazno kažete muškarcu s kojim izlazite kako stoje stvari, na njemu je da vašu želju ispoštuje ili ne. Ali, vi ste, i pored njegove reakcije, prvenstveno ispoštovali sebe. Uostalom, često se na malim stvarima vidi šta možete da očekujete od druge strane. Ako mu je ovakva stvar problem, zamislite šta bi bilo za nešto veće?

Sve ovo je, zapravo, vrlo jednostavno: brinite o sebi dok ste s muškarcem isto kako biste to radili sa prijateljima. Muškarcu ne treba tolerisati stvari samo zato što je zgodan i što jako želite da budete s njim. Takođe, ovo ne znači da morate da budete zahtevne ili kritične – samo postavite pitanje i njemu dajte priliku da odgovori, tj. da postupi u skladu sa situacijom.

Muškarci su svakako posebna stavka u životu svake žene, ali, nemojte se zavaravati i misliti da je u redu da im tolerište stvari koje vam smetaju. I, baš kao i vaši prijatelji, pravi muškarci će vas ceniti što brinete o sebi, i, sigurna sam, poštovaće vas još više.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice