Da li će mi kosa brže rasti ako koristim kokosovo ulje?

Ukratko, ne bi trebalo. Iako će vam, kao što smo naglasili, kokosovo ulje doneti trenutno olakšanje i sjaj, ono neće imati trajnih pogodnih posledica po rast vaše kose. Neće možda imati ni negativnih, ali svakako – neće biti rezultata kojima se nadate. Ukoliko tražite prirodni proizvod koji će vam pospešiti rast kose, najbolje je da se zapravo odlučite za proizvod koji u sebi sadrži kofein, koji će potpomoći cirkulaciji vašeg skalpa i samim tim rastu vaše kose.

U kojim slučajevima je dobro da koristim kokosovo ulje i koje?

Kokosovo ulje bi trebalo da koristite ukoliko živite u vlažnoj sredini i kosa vam je sklona tome da usled vlage promeni teksturu u potpunosti. Tada je pogodno da svoju kosu privremeno zaštitite kokosovim uljem koje će je sačuvati od neželjenih efekata. Kada kupujete kokosovo ulje, najbolje je da potražite ono koje je virgin, odnosno koje u sebi ne sadrži hemikalije kao što je izbeljivač, koje bi vam mogle oštetiti ili iziritirati skalp.

Postoje li adektvatne alternative za kokosovo ulje?

Ako želite da sprečite da vam se kosa poremeti usled vlage, umesto kokosovog ulja možete potražiti one proizvode za negu kose sa niskom PH vrednošću, koji će zapravo rekulizati nivo PH vrednosti vase kose. Kosa koja ima adekvatnu PH vrednost postaje ravnija i manje se mrsi, a svima nam je cilj da imamo manje umršenu kosu koja će se samim tim manje kidati i ostati zdravija.

Naslovna fotografija: instagram.com/jamesmolloymakeupartist

Jovana

Comments