Kad sretnete nekog sa kim delite isto iskustvo bola i povređenosti, možete osećati a ste sreli svoju polovinu, nekog sa kim delite potpuno razumevanje, na neposredan, organski način. Vaša hemija je opipljiva, među vama zuji i treperi, vaša sličnost je uznemirujuća – ne možete da verujete da ste našli nekog ko je toliko sličan vama. Razumete se na način koji ranije niste iskusili, jedno drugom možete da zavirite u dušu i pročitate misli, tačno znate kako se druga osoba oseća i ona zna kako se osećate vi – jer raspolažete istim dijapazonom dominantnih osećanja. Imate utisak da je to osoba koju ste tražili celog života. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)


Vaš „srodni bol“ će vam dati sve potvrde koje priželjkujete, reći će vam da se nikada nije tako osećao, da ste vi njihova osoba iz snova, da vas obožava, da ne može da zamisli život bez vas. U svom vrtlogu osećanja i energije koja struji kroz vas, postoji nešto tamno i zlokobno i vi to osećate. Verujete da ste stvoreni jedno za drugo, ali nekako znate da vam neće uspeti, da to nije garancija da ćete opstati zajedno i očajnički želite da pomognete partneru da isceli svoje rane, jer ćete tako i vi isceliti svoje i onda ćete se voleti i razvijati kroz radost, bićete slobodni i srećni. Ali, onaj mrak je jači od vas. Osećanja koja vas preplavljuju su jača. Doživljavate najveće ushićenje i najdublji očaj. Doživljavate povezanost i bliskost kao da ste sijamski blizanci, osećate bol druge osobe i ona oseća vašu, a vaša veza vas ujedno teši i pojačava bol. U trenucima kada se osećate isključeno i odvojeo od druge osobe, doživljavate najdublju samoću i odbačenost, čak i ako ste se vi sami odvojili i isključili, jer ne možete da podnesete intenzitet razmene bolnih osećanja i imate snažnu potrebu da se osećate „normalno“, da povratite stabilnost, da budete svoji. 

Nivo empatije je toliki, da prosto možete da „uđete u glavu“ druge osobe i da znate i osećate isto što i ona. Razumevanje je potpuno i bezrezervno, ali ono ne nudi isceljenje i transformaciju. Jer to je nešto što ne možete pružiti jedno drugom, to mora svako sam za sebe da pronađe. 

Comments