Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Iako ima duge, mračne zime i nepredvidive vremenske prilike, Island je više nego nadahnjujuća destinacija za putovanje.

Bilo da se nadate da ćete videti polarnu svetlost, mistična bića poput patuljaka u koje veruju neki Islanđani ili specifičnu prirodu ovog severnog ostrva, nije loše znati koje je to najbolje vreme za posetu neobičnog Islanda.

Leto – Od juna do avgusta

leto Kada posetiti Island

Leti sunce na Islandu nikada ne zalazi, pa ćete imati prilike da uživate u ponoćnom suncu. Budući da je ovo najpopularnija sezona među turistima, njeni nedostaci su svakako gužve i visoke cene smeštaja (koje možete umanjiti ranijim zakazivanjem). Iznajmljivanje neke vrste vozila u ovom periodu je dobra ideja – nećete morati da brinete kada se vraćate od nekud – jer mrak ne pada, a iznenadiće vas i bezbednost i uređenost saobraćajne mreže ove zemlje.

Zima – Od novembra do februara

polarna svetlost Kada posetiti Island

Česte oluje, mnogo snega, magla i svega 4 do 5 sati sunca dnevno, zima na Islandu vam pomalo ograničava mogućnosti uživanja u lepotama ostrva.  Mnogi putevi, muzeji i turističke agencije su zatvoreni od oktobra do maja, posebno u unutrašnjosti zemlje. Ipak, jeftiniji smeštaj i karte za avion su dobar mamac da baš tada posetite ovu zemlju i uživate u polarnoj svetlosti, i sezoni praznika koja je u znaku mnogobrojnih božićnih pijaca.

Proleće od marta do maja i jesen – od septembra do ranog novembra

island Kada posetiti Island

Prelazne sezone mnogi posetioci smatraju savršenim kompromisom kada se odlučuju za termin posete ovoj magičnoj zemlji. Zanimljive kulturne manifestacije i pojava severne svetlosti između aprila i septembra, čine ovo idealnim periodom za putovanje. Manje gužve još jedan su argument za put u prelaznim sezonama, ali ono što biste morali imati na umu da ste na jesen i proleće na milost i nemilost promenljivog i nepredvidivog vremena, što vas može omesti u obilaženju unutrašnjosti inspirativne zemlje leda i vatre.

Jasna Stanić

 

 

Editors choice