Don’t text your ex.

Da je bolji ne bi bio bivši.

A bivši ko bivši – nek skuplja prašinu.

Postoji ceo jedan segment pop (a bogami i narodne) kulture koja nam govori da se sa bivšima ne miri, jer “polomljeno može biti samo zalepljeno, nikako isto” i ostale umotvorine koje dele najmudriji ljudi Instagrama. Reč bivši nam služi da mu ne izgovaramo ime (nešto kao onom nosatom iz Harija Potera, nisam sigurna, nisam nikad gledala – možda i nije imao nos?), a i to “vš” u telu reči mu daje neki arhaični prizvuk, da dočaramo koliko je to daleko u našoj prošlosti. Ipak, prošlost uvek zakuca na vrata, jer linija između nje i sadašnjosti je isuviše tanka – zapravo, ona je protkana uvek kroz momenat pre sadašnjeg.

I tako se nama oduzima telefon u izlasku kada nas pogodi pesma, krije se od nas kada pijemo tekilu, moramo da lažemo drugarice da idemo kući, a u stvari taksiju dajemo dobro poznatu BIVŠU adresu, sramota nas je da priznamo gde smo provele ostatak večeri… I sve to, da bi jednog dana došla Jennifer Lopez, pomirila se sa bivšim, a javnost je oduševljeno nazvala to lepljenje slomljenog jednom od najlepših ljubavnih priča ikada.

View this post on Instagram

 

A post shared by @loving_inspo25

Možda i jeste, ali kako je sad odjednom popularno miriti se sa bivšim kada je to bio najveći no-no u prethodne dve decenije? Uz sve nadljudske napore da ne zovemo bivšeg momka dok smo u karantinu, a naučili smo sve jezike, odgledali sve filmove i isprobali sve nove recepte i sada zaista samo želimo malo seksa i maženja,  J.Lo je dala zeleno svetlo svim drhtavim prstima da konačno pritisnu SEND.

Kada se prošlog proleća naš dan završavao u 5 popodne, mi smo morali bukvalno da sedimo na rukama da se ne javimo bivšem uz konstanto ponavljanje mantre “Nisi toliko očajna, nisi toliko očajna” da ga ne bismo zvale na blud i nemoral koji je u suštini prikriven samo osnovnom ljudskom potrebom da ne budemo sami.

Comments