Video na kome se vidi kako je američki olimpijac u plivanju Met Grivers (Matt Grevers) zaprosio svoju draganu, Eni Čendler (Annie Chandler), takođe plivačicu, obišao je svet i definitivno obeležio nedelju koja slavi ljubav. Za nekoga divni primer romantike, za druge školski primer patetike, ipak, mladi par je svoju sreću podelio sa svetom i postao planetarno poznat. Ne ostaje nam ništa drugo nego da im, ponovo, poželimo svu sreću.

Danas vam predstavljamo jedan poznatiji par sa znatno dužim vereničkim stažom. Marija Šarapova (Мария Юрьевна Шарапова) i Aleksandar Vujačić slove za najuspešniji ljubavno-sportski par na svetu. Oboje višestruki šampioni u svojim disciplinama i još uvek u prilici da se okite novim trofejima uspešno savladavaju sve teškoće koje nosi profesionalno bavljenje sportom i neguju vezu koja traje od 2009. godine.

Marija, supermodel među teniserkama, odavno je izašla izvan granica sporta i postala poznata ličnost. Kada nije na teniskim terenima, rado je viđen gost na modnim revijama i glamuroznim svečanostima. Međutim, i pored sve pažnje javnosti koja je okružuje, čvrsto stoji na nogama i gradi uspešnu sportsku karijeru. Trenutno zauzima drugu poziciju na WTA (Women’s Tennis Association) listi, a u profesionalnoj karijeri osvojila je 28 titula u singlu. Kada su Grand Slam turniri u pitanju, nedostaje joj još samo titula iz Pariza.

156 Kada se spoje sport i ljubav

Marija i Ana Vintur na nedavno održanoj reviji Oskara de la Rente

Od nagrada na turnirima zaradila je ukupno 17,874,677 dolara. Kada se tome dodaju sponzorski ugovori sa raznim kompanijama, cifra znatno raste. Svoje bogatstvo Marija zdušno koristi da pomaže onima kojima je to potrebno. Zbog toga je 2007. godine od Ujedinjenih nacija dobila zvanje ambasadora dobre volje.

251 Kada se spoje sport i ljubav

Iskreni osmesi na jednoj od Marijinih mnogobrojnih humanitarnih akcija

Ovako divnu devojku mogao je da osvoji samo sjajan momak. Slovenački košarkaš Aleksandar Vujačić osvojio je sa Lejkersima (LA Lakers) dva šampionska prstena NBA lige, a trenutno pruža odlične partije u turskom Efesu (Anadolu Efes S.K). Iako ima znatno skromniju zaradu od Marije, to ga ne sprečava da veliku pažnju pridaje humanitarnom radu.

344 Kada se spoje sport i ljubav

Sašu svojataju Slovenci, Srbi i Crnogorci priželjkujući da obuče njihov nacionalni dres. On kaže da bi najradije igrao za reprezentaciju stare Jugoslavije

Marija i Saša verili su se 2010. godine nakon godinu dana zabavljanja, a prošle godine, mediji su objavili vest da će se par venčati u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Kaliforniji. Međutim, po navodima ruske štampe od pre par dana, nedavno je potpisan predbračni ugovor i zakazano je venčanje za 10. novembar ove godine u Istanbulu. Mediji bruje i, na različite načine, komentarišu ovu vest. Mi nećemo komentarisati već ćemo napomenuti da je Marija znatno bogatija od Saše i da je odrasla u Americi, gde je potpisivanje ovakvih ugovora sasvim normalna stvar. Verujemo da zlurade opaske neće pomutiti sreću mladog para i poželećemo im sve najbolje!

443 Kada se spoje sport i ljubav

Zaljubljeni i nasmejani. Neka tako i ostane


Željko Marjanović U konstantnoj potrazi za Nedođijom, večiti dečak, sanjar, optimista. Nepokolebljivo uveren da će osmeh spasiti svet.

Comments