Možda ste upravo upoznali nekog ko vam se veoma sviđa i ne vidite zašto bi prepreka vašoj vezi bila njegova bivša veza. Svaka prepreka se može prevazići, ali potrebno vam je zaista mnogo strpljenja i razumevanja za nečije specifično „postraskidno“ stanje. 

Nije spreman za novu vezu, očigledno. Ali vama se to može činiti kao nešto što ćete prevladati – ipak, ako neko nije emotivno dostupan, loše ćete se osećati kad shvatite da mu samo treba „rame za plakanje“. 

Opet, ako ga tretirate kao emotivno oštećenog, to nije u redu. Moraćete da pazite i da držite distancu, jer ako se „obrušite“ na njega intenzitetom svojih osećanja, neće vam uzvratiti adekvatno. Frustrirajuće. 


Postoji šansa da će se pomiriti sa bivšom, čak i ako se upusti u vezu sa vama. 

Naći ćete se u poziciji da vas upoređuje sa bivšom i zbog toga ćete se osećati nesigurno. Vi niste tu da nekome „popunjavate rupe“ niti možete zameniti drugu osobu, to je uvek na vašu štetu. 

On zna kako da bude nečiji dečko i taj „mod“ će se automatski uključiti, pa zbog toga možete pogrešno zaključiti da je spreman i da nema prepreka. Ali on se samo automatski ponaša onako kako je navikao – nastavlja sa vama tamo gde je stao sa bivšom, a to nije zdrava osnova za nov odnos. 

Neće mu biti prijatno da upoznaje vaše prijatelje i porodicu. Čak i ako je veoma zainteresovan, možda pokušava da zadrži otklon i da se ne „upetlja“ na način na koji je to već uradio i stekao loše iskustvo. 

Comments