Kada si u nekoga zaljubljen, veoma je teško da budeš siguran da li se i ti toj osobi dopadaš. Suptilni znaci, govor tela, način ponašanja u tvojoj blizini i slične stvari su, u principu, ono što ne možemo da kontrolišemo, pa nas uvek najlakše odaju. Evo nekoliko načina koji će ti pomoći da znaš da li se i ti njoj dopadaš.

1. Veoma je pažljiva  

Hajde da se suočimo sa realnom slikom – ipak su to žene! Obraćaju pažnju na apsolutno sve – od štepa na odeći do šara na postavi obuće. Kako neko može da se snađe u priči sa svom tom pažnjom? Lako. Ako se nekoj ženi dopadaš, bukvalno će upijati svaku reč koju kažeš. Žene imaju tu unutrašnju, prirodnu želju da vode računa o onima koje vole. Vole da učine da se osećaju posebno, čak i ako moraju mnogo da se potrude oko toga. Evo ga tvoj prvi znak! Ako izgleda kao da bukvalno upija svaki tvoj potez, svaku reč, gest, znaćeš da je zainteresovana za tebe. Njen govor tela se menja u tvojoj blizini. Takođe će pokušati da napravi suptilan fizički kontakt, pogleda te direktno u oči i biće stalno nasmejana.

2. Želi bolje da te upozna

Drugi znak je njena uzavrela radoznalost da sazna što više o tebi. Uz njenu već urođenu želju da pruži pažnju, dosta će te pitati o tvojim navikama, planovima, onome što voliš, ne voliš, o ljubimcima, poslovima, itd. Iako ovo može da ti izgleda veoma napadno, ona ti ovako stavlja do znanja da joj se dopadaš i da je zainteresovana za tvoj život/dobrobit. Iako se većini muškaraca ovo ne dopada, žene od samog starta veze žele da stave muškarcima do znanja da su tu za njih i da će ih podržati. Ova zdrava radoznalost je samo pokušaj da te izvuče iz ljušture i navede te da joj se slobodno poveriš.

slika2 Kako da budeš siguran da li joj se dopadaš

Interesuju je stvari u vezi sa tobom i tvojim životom

3. Uvek te podržava

Žene imaju tendenciju da stalno daju komplimente muškarcima koji im se dopadaju, nadajući se da će im se to dobrim vratiti. O tom laskanju razmišljaju ovako: em što je (gotovo uvek) iskreno, em što je odličan način da se počne prijatan razgovor. Stoga, ako ti je simpatija ekstremno slatka i puna podrške, znaćeš da joj se dopadaš. Što se komplimenata tiče, ne samo da će se osvrnuti na tvoj fizički izgled u pozitivnom kontekstu, nego će pronaći na tebi karakteristike koje joj se dopadaju i o njima govoriti pohvalnim tonom.

4. Govor tela joj je drugačiji

Žene koje su zaljubljene ne mogu da kriju osećanja, čak i da im život od toga zavisi. Čak i ako pričom pokušava to da prikrije, telo će je odati. Dugi pogledi ka tebi će biti učestali, postaće opuštenija i bukvalno će imati iskre u očima svaki put kada joj posvetite pažnju. Vrlo je verovatno da će se igrati i sa kosom, da će je premeštati s ramena na rame, kao da je u reklami za šampon.

Pogledaj gore navedene znake! Ako tvoja devojčica radi sve ovo ili barem nešto, velike su šanse da joj se veoma dopadaš!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments