Ukoliko vam je priroda posla takva da vam je potrebno da budete koncentrisani sve vreme, a nešto vas konstantno ometa, moguće je da ćete vremenom biti veoma nesrećni i frustrirani jer ne uspevate da obavite svoj posao kako treba i na način i tempom koji vama odgovara.

Pošto ne možete da utičete na okruženje na radnom mestu, možete da primenite neke od ovih tehnika koje će vam pomoći da se bolje koncentrišete i budete produktivniji. A pritom nećete biti ni pod stresom!

Kako da budete produktivniji na poslu Kako da budete produktivniji na poslu?

Sačuvajte mir

Istraživanja su pokazala da osamdeset posto ljudi pogleda u svoj telefon u roku od 15 minuta od kad se probude! To je veoma loše za vaš organizam jer ne dozvoljavate svom organizmu ni da se probudi kako treba i da započnete dan bez stresa. Sve te notifikacije, mejlovi, liste obaveza i slično, neminovno podižu nivo stresa u vašem organizmu i to čim otvorite oči!

Zato dozvolite sebi da vam dan počne mirno i bez stresa -isključite telefon.

Uradite najzahtevnije zadatke odmah

Jutro je najbolje vreme da obavite sve one obaveze za koje vam treba najviše koncentracije. Kako dan odmiče, bićete sve umorniji, pod stresom i zatrpani novim teškim i zahtevnim obavezama i nećete biti sposobni da se tim stvarima posvetite sto posto. Zato ujutru napišite taj nezgodan mejl koji već dugo vremena izbegavate da napišete, zakažite sastanak odmah na početku radnog vremena, dok ste odmorni i puni energije.

Comments