Neuzvraćena ljubav je jedno od najbolnijih iskustava u životu. I to iskustvo je generalno – gotovo da nema osobe koja kroz njega nije prošla, ili ne prolazi u ovom trenutku, ili neće početi da prolazi u nekom narednom. Kad te neko ne voli kao ti njega, ostaješ poražena, sa sumnjom u svoju vrednost, zaglavljena i izgubljena. Evo šta možeš da uradiš, odnosno, iz koje perspektive treba da posmatraš tu situaciju. 

Koliko god ti bilo važno mišljenje osobe koja ti ne uzvraća osećanja, to nije odraz onoga što ti jesi, ili koliko vrediš kao ljudsko biće 

Da, osećaš se bezvredno, jer koliko god da ste šarmantni i atraktivni, osoba do koje ti je stalo, ne vidi te tako. I to nije do tebe, nego do načina na koji te ona posmatra. Poslednje što treba da radiš je da kritikuješ i analiziraš sebe, jer to nije nešto što možeš da promeniš. Možeš da poboljšaš sebe, ali, da li zaista treba da budeš neko drugi, da bi te neko voleo? Toj osobi se jednostavno ne sviđaš takva kakva si, iako si super. 

Bez obzira na to da li te neko voli, ili ne, to uglavnom nema mnogo veze s tobom

Pomisli na one osobe koje si odbacila tokom života, kojima nisi uzvratila interesovanje i osećanja, koje te nisu zanimale. Među njima je bilo savršeno prijatnih, simpatičnih i ljubaznih tipova, koji su verovatno zaslužili tvoju pažnju, ali je nisu dobili. Ne zbog toga što je njima nešto falilo, nego zato što ih ti prosto nisi zapažala. To je uglavnom stvar hemije, a hemija je bitna, iako je površna i često te povezuje sa toksičnim i pogrešnim osobama, koje te povređuju. Ne  možeš se osloniti na hemiju, ali ona je bitna. Dakle, osoba koja ti ne uzvraća osećanja ne oseća hemiju, a ne pada joj na pamet da bi mogla da je zaobiđe, ili da je naknadno uspostavi, putem istinskog poštovanja i ljubavi. Pa? I ti si to radila. 

Comments