Ceniš ga ako govori o tome kako mnogo radi i posvećen je poslu, misliš da je uobražen ako ističe svoje uspehe, osuđuješ ga ako kritikuje kolege… A možda bi trebalo da protumačiš stvari iz druge perspektive.

Govori o svojim uspesima

Sa ponosom i trijumfom, on govori o tome šta je sve postigao, o nagradama koje je osvojio, o svemu što smatra uspešnim. Ne samo da želi da te impresionira, on želi da ga poštuješ zbog njegovih postignuća. Neposredno hvalisanje je nespretan način da se predstavi u najboljem svetlu, ali muškarci to često rade. Prva pomisao ti je da je uobražen, hvalisavac i dosadan, jer priča samo o sebi. Ali, pomisli i da je možda to o čemu govori istinito, da se on ne hvališe, nego izlaže činjenice i da želi da ti se predstavi kao vredna, pouzdana i uspešna osoba, koja zaslužuje svu tvoju pažnju.

Ogovara šefa i ne voli svoj posao

A tebi se ne sviđa da to slušaš, jer je vrlo nalik jadikovanju nekog ko nema snage, hrabrosti i pameti da učini nešto, nego samo kuka. Da, on je možda kukavica i inertan i ne pokušava ništa da promeni i ne kapira da to nije tema za razgovor kad se udvara devojci. A možda je pod velikim pritiskom jer ne podnosi autoritete i nije dobar u timskom radu, najradije bi sam sebi gazdovao (a možda će i uspeti u tome). On možda ima energije, snage, pameti i volje da pokrene sopstveni posao, ali svakako ima problema sa postizanjem kompromisa i nije baš tolerantna osoba. Možda je buntovnik samo na rečima, a možda će i preduzeti nešto, ali ako nisi spremna da se samo ti prilagođavaš, da mudro prećutkuješ i da ga uvek razumeš, umiruješ i podržavaš (i ne očekuješ da on to isto čini za tebe), budi oprezna sa momkom koji besni na svoj posao i prezire šefa.

Comments