Nema ničeg što više frustrira od potencijalne veze, koja ne predstavlja ništa i ne vodi nikuda. 

Ali, teško je ne upasti u zamku, čak i kad ste je prepoznali, jer imate to u iskustvu. Upoznate nekog ko vas zanosi – šarmantan je, zasmejava vas, vodite smislene razgovore, osećate se dobro. Vreme prolazi, a vi smatrate kako je to dobro, jer se sve bolje upoznajete i već ste sigurni da je to prava osoba za vas. U zamci ste. 

A zatim stvari postaju teške i obeshrabrujuće. Ipak, vama se ta osoba i dalje sviđa i verujete da postoji šansa da uspete i da je na vama da otkrijete kako. 

Pokušavate sve moguće taktike, za koje ste sposbni. Otkrivate da ste sposobni i za one za koje niste verovali da jeste – posvećujete većinu svog vremena i enegije nadi da će se potencijalna veza najzad ostvariti. 

U početku je zabavno, a zatim postaje stresno. Počinjete da pomišljate da nešto nije u redu sa tim što radite, kad se sve vrti u krug i nema pomaka. 

Kada osetite da ste u zamci, zarobljeni ste i ošamućeni, potrebno vam je malo jasnoće. 

Budite verni svojim osećanjima 

Ne igrajte igre koje vam se nameću kao deo osvajanja. Ne čekajte tri dana da biste nazvali. Ne pretvarajte se da vam je svejedno, kada vam je toliko stalo. Nemojte biti ništa manje od onog što u trenutku osećate. Odbijte da se plašite da ćete svojim osećanjima uplašiti drugu osobu – jer tada počinjete da igrate i glumite hladnoću i da držite distancu. Postajete neautentični, stavljate masku, da biste skrenuli pažnju. 

Zašto mislite da ćete privući nekog stvarnog, pravog, ako i sami niste stvarni i pravi, ako se pretvarate da ste nešto drugo? Da, možda vam je iskustvo pokazalo da previše interesovanja i osećanja plaši i čini da onaj na koga je vaša pažnja usmerena ustukne. Ali, da li je prava osoba ona koja se plaši i beži od otvorenosti i autentičnosti? Zar ne bi bilo bolje da jednostavno odbacite sve one koji nemaju hrabrosti i postojanosti? Da vas zanimaju samo oni koji su angažovani koliko i vi. 

Comments