Žene su se negovale od davnina, mnogo pre nego što su nastali brendirani i skupi kozmetički preparati! Međutim, sa razvojem kozmetičke industrije i same industrije oglašavanja, kozmetički proizvodi su dobili svoj prostor, pa su gotovo istovremeno postali neizbežni i neizostavni u našim životima i svakodnevnoj nezi. Danas gotovo da nema žene koja u svojoj kolekciji nema minimum tri različita kozmetička proizvoda za negu kože, a pritom svaka od nas zaboravlja da se suština adekvatne i potpune nege nalazi svuda oko nas, u prirodi. Da, dobro ste pročitali! Da biste izgledale lepo i negovano, nije vam potrebna tona kozmetičkih proizvoda, već samo adekvatna beauty rutina i pravilan unos različitih namirnica. Evo kako da izgledate prelepo, a da pritom ne koristite ni trunku kozmetike.

Naspavajte se

Neverovatno je koliko je san moćan za naš svež i odmoran izgled, ali i svež i odmoran izgled naše kože! Iako nam se nekad čini da, kada preteramo sa spavanjem, izgledamo natečeno i još gore nego kada smo manje spavali, kvalitetan i dovoljno dug san se na našem licu primećuje i više nego što mi mislimo. Nećemo imati tamne kolutove i kesice ispod očiju, naša koža će izgledati sjajnije, a osim toga osećamo se mnogo bolje i energičnije. San je važan i za naš imuni sistem, što je još jedan njegov lep i veliki benefit.

prelepa bez kozmetike 1 Kako da izgledaš PRELEPO, a da ne koristiš ni trunku kozmetike

Hranite se zdravo

Zdrave navike u ishrani neizmerno su važne i isplative na mnogo načina! Pre svega, kada se hranite zdravo, vaša koža izgleda zdravije, mnogo zdravije nego kada se konstantno hranite brzom hranom. Naravno, s vremena na vreme treba sebi dati oduška i malo “prevariti” svoj organizam, ali je suština da našom ishranom preovladavaju zdrave namirnice. Još jedna prednost je gubljenje kilograma, ali ne rapidno i nezdravo, već potpuno zdravo, s obzirom na to da zdrava hrana ubrzava naš metabolizam. Dakle, kako god da okrenete, vi ste na dobitku!

Comments