Muškarci obično sporije razvijaju osećanja nego žene, ili ih sporije registruju, a i tada ih uzimaju manje ozbiljno nego mi. I dok on uživa u razigranosti novog odnosa, ne razmišljajući dalje od prve (ili sledeće) prilike za seks, ti već smišljaš imena vaše buduće dece. Ok, zaustavi se. To je najbrži put ka katastrofi – izgubićeš ga pre nego što veza stvarno dobije priliku da se razvije i produbi, ako on oseti da ga pritiskaš i požuruješ. A to svakako nije dobro ni za tebe – šta ako on nije onaj pravi, nego ti se to samo učinilo, jer su te ponela osećanja? Dakle, početak veze je kao vožnja na klizavom kolovozu – polako, koncentrisano, i – drži odstojanje. I pritom budi vedra, ljubazna i pozitivna.

Ne štedi komplimente

Da, muškarci vole da čuju nešto lepo o sebi, odnosno, vole da znaju da ih vidite i doživljavate u najboljem svetlu – oni vole komplimente, baš kao i mi. Stavite mu do znanja da vam je sve lepše i prijatnije u njegovom društvu, kao i da se njegovi napori u teretani primećuju. Pohvalite njegovu ličnost i njegov izgled, u jednakoj meri. Osećaće se kao supermen i imaće želju da vam dokazuje da je baš takav, kakvim ga vidite – želeće da zadržite te dobre utiske koje ste stekli o njemu.

Ne pristaj prebrzo na intimne sastanke

Ako vas zove kod sebe na romantičnu večeru, na film, na kafu, bolje je da mu predložite da prošetate, odete negde na piće ili pogledate film u bioskopu – na taj način mu stavljate do znanja da želite da se viđate sa njim i da ga bolje upoznate, pre nego što pređete na sledeći nivo odnosa. Seks ne shvatate olako i površno, a on će to ceniti, koliko god bio željan i nestrpljiv. Osim toga, dejting vam pomaže da pronađete zajednička interesovanja i da ih kasnije održavate, da vam se veza ne svede na boravak kod njega ili kod vas, jer tako ćete brzo upasti u rutinu.

Comments