Svesna svega što je uložila, svega što je osećala, svake stavke u kojoj je izneverena, a ipak, kad bi sad došao sa onom toplinom koju poznaju i zamolio za još jednu šansu, srce bi je izdalo, iako bi razum rekao dokle više?

Samo on to ne zna. Ili ga više ne zanima da zna. Možda misli da se oslobodio, da je umakao.

tumblr mvn9rt7lu31r2wgwlo1 1280 Kako da mu oprostim?

Kako da mu oprostim?

Ne zna kolika je snaga ženske osvete. Nije upoznao ni kraljicu ni vešticu, nije ih svestan. A sa majkom, misli da ume da izađe na kraj.

U trenutku u kome žensko srce pošalje sav svoj gnev, ogorčenje i neispunjene žudnje, poput koplja bačenog ka njegovom srcu, osveta je počela.

Nešto će se desiti. Što je najgore, možda ne njemu. Nego nekom njegovom, a to je baš ono što će ga najviše povrediti.

I to će napraviti vezu, koje nećete moći da se oslobodite. Osveta je lanac kojim se okivate, ne znajući. Veštica u vama možda zna cenu, ali je spremna da je plati. Kraljica takođe. A majka? Šta ona rizikuje?

Neke karmičke dugove možete razdužiti odmah, ako ih osvestite. Ali ako ostanete u neznanju, ponele ste tovar u budućnost koje se nećete sećati i koji će putem gena dospeti na naplatu deci vaše dece.

A možda čak nećete ni znati da je na delu moć osvete. Mislićete da ga je sustigla pravda, da je dobio šta je i zaslužio.

I to žene stalno rade. Samo pogledajte dobro, u drugačijem svetlu, iz neuobičajenih uglova.

Zato je oproštaj blagosloven, koliko je i težak.

Oprosti mu, ne zato što on zaslužuje oproštaj, nego zato što ti zaslužuješ mir.

Comments