Možda je to srećna vest, a možda problem. Kako god, dragi možda uopšte neće reagovati onako kako je tebi potrebno. Možda neće umeti da kaže, kao što obično kažu na filmu dušo, pa to je divno i još priskoče da zagrle dragu i poljube je u čelo. Ili svakako priskoče da zagrle i poljube i ponude neku utehu, ako se radi o problemu za koje oboje već znaju jedino rešenje, govoreći nešto kao ne brini uz tebe sam, sve će se srediti.

Ne, oni obično kažu jesi li sigurna, a vrlo često i jesi li sigurna da je moje. Čak i ako ne izgovore taj drugi deo, on nekako lebdi u vazduhu i čitljiv je u njegovom ispitivačkom pogledu iznad totalnog nedostatka osmeha.

trudnoca Kako muškarci reaguju kada im saopštite da ste trudni?

Čak i ako ste veoma dugo, naporno i temeljno radili na pravljenju bebe, saopštenje o tome da je začeće uspelo, možda će ga zateći rezervisanog, jer smatra da nije pametno prerano se radovati.

Dakle, nije pitanje kako mu saopštiti novosti, a izazvati reakciju kakva vam je potrebna, nego kako da sebe pripremiti na njegovu verovatno neadekvatnu reakciju.

Prvo, raščistite sa sobom, da li je to srećna vest ili problem. Mnoge trudnoće započnu kao problem, a završe kao najveća ljubav na svetu. I mada vam je potrebna podrška i stalo vam je do njegovog mišljenja i svesni ste tesne realnosti u kojoj kao da nema mesta za podizanje deteta, zajebite to sve, potpuno. Važno je samo kakav je vaš osećaj. Možda vas trudnoća neizmerno plaši, ali osećate da ne možete da je se rešite. Možda osećate suštinsko zadovoljstvo što je vaše telo započelo ovaj čudesni proces, ali znate da ga nećete izneti i srce vam se cepa.

Comments