Dakle, gomila odeće vam se nalazi u zadnjem delu ormara već mesecima i ne znate šta da radite s tim. Svi ti komadi su suviše stari ili iznošeni da biste dali u Crveni krst ili prodali. Osećaćete se krivo ako je bacite u smeće, ali vam zauzima i previše mesta. E, pa, imamo 11 sjajnih načina kojima ćete srediti ovaj problem i naći način da iskoristite svu tu odeću. Obećavamo da će vam ovi saveti sačuvati dosta novca i plus ćete imati priliku da budete kreativni.

Napravite veliku torbu

Uzmite staru duksericu i zašijte dno. To je to. Za dodatnu čvrstinu možete iseći pravougaoni komad kartona i staviti ga na dno svoje kreacije – ukoliko planirate da unutra smeštate teže stvari. I, eto! Nekada stara iznošena dukserica sada je vaša nova torba!

Napravite krpe za čišćenje

Uzmite svoje stare majice, tunike i čarape i pretvorite od toga krpe za čišćenje. Čarape čine velike pajalice, a stare majice su odlične za brisanje drvenih površina. Samo ih isecite na komade srednje veličine. Uštedećete mnogo, jer nećete morati da kupujete sunđere ili krpe sa fensi etiketama koje umeju da koštaju mnogo!

slika140 Kako da na kreativan način iskoristite svoju staru odeću? (1. deo)

Uvek postoji efikasan način da se iskoristi stara garderoba

Uokvirite!

Ponekad, kada volimo određene odevne komade, nosimo ih dok se ne iscepaju, pa nekada čak i tad! Zašto ne biste pronašli neke od tih komada i uramili ih. Vaš dres iz srednje, omiljena rokerska majica, prvo odelce vaše bebe… Ako vam se ova ideja, pak, ne dopada, iskoristite materijal te stare odeće pa od toga napravite ram. Možete kupiti ram u prodavnici, iseći delove tkanine i poređati ih po ramu.

Napravite traku za kosu od tkanine

Ako ste gledali dodelu Oskara 2013. godine i pratili dešavanja na crvenom tepihu, sigurno ste primetili da su trake za kosu ponovo u modi. Uzmite stare komade svile i isecite širok pojas koji će biti dovoljno dug da stane oko cele glave. Ostavite još malo prostora, tako da možete komotno da zavežete mašnu ili čvorić. Savijete na pola i umotajte oko glave i voila, imate novu, prelepu traku!

Napravite kaiš 

Evo još jednog načina da uštedite novac. Koristite pamučne tkanine ili šifon da napravite pojas ili kaiš. Možete iseći širok pojas tkanine jednobojne suknje ili haljine. Uverite se da je dovoljno dugo da stane oko najužeg dela struka. Ušijte krajeve tako da ne bude labavih niti i odmah ste dobili pojas! Ako hoćete dodatno da ukrasite kaiš, idite u pozamanteriju i kupite lepak za šivenje, pa kaiš ukrasite nekim štrasom ili šljokicama.

Ostanite uz nas i saznajte na koje još načine možete iskoristiti svoju staru odeću!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments