16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

1/3

Razvedena žena je i dalje u društvu obeležena i osuđena, iako se to ne ispoljava otvoreno. Dok udovica zaslužuje svu pomoć i razumevanje, ona koja je svojevoljno rasturila brak, ili nije znala da ga očuva, posmatra se sa dignutom obrvom – to je njen neuspeh, glupost, bes, razmaženost. Šta god okolina mislila (u sebi ili transparentno), razvedena žena preživljava vrlo teško razdoblje i pokušava da se oporavi i nastavi dalje. Ovaj proces ima nekoliko faza, prema kojima možeš da pratiš svoj napredak ka samosvesti i samostalnosti.

Bol i povređenost

Čak i ako si htela da se razvedeš, neposredno posle razvoda proći ćeš kroz preispitivanje, kajanje, bol i povređenost. Često ćeš plakati, bićeš ljubomorna na srećne parove oko sebe, prebacivaćeš sebi da si možda bila brzopleta, bićeš potištena, stroga prema sebi, bezvoljna i izbegavaćeš ljude – ionako niko ne može da ti ponudi nikakvu utehu. A nije ti ni potrebna uteha, potrebno je da proživiš period intenzivnog bola, koji može da potraje i do godinu dana. Ukoliko shvataš i prihvataš to što ti se događa, utoliko bolje za tebe. Rane će zaceliti svojim tempom, a ti treba da boluješ. Nije mudro da u ovom periodu prihvataš profesionalne izazove ili da pokušavaš da uđeš u vezu, ali je poželjno da imaš neki društveni život, ili da kroz neku sportsku ili fizičku aktivnost kanališeš bes, koji se nagomilava.

Euforija

Veliki broj razvedenih žena prvo prođe kroz euforičnu fazu, a zatim ih stigne bol i povređenost. Oslobodile su se velikog tereta, osećaju se kao preporođene, prosto više nema stvari koje ih pritiskaju, gotovo da se osećaju kao „puštene s lanca“, oslobođene robije, lanaca i stega. Ova faza ne traje duže od par meseci, ali u njoj sakupljaš energiju i optimizam za predstojeći period. I ovo je nestabilan period u kome ne treba donositi važne odluke.

pexels photo 265824 Kako da nastaviš dalje posle razvoda?

Editors choice