*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Kako da nastaviš dalje posle razvoda?

Kako da nastaviš dalje posle razvoda?

1/3

Razvedena žena je i dalje u društvu obeležena i osuđena, iako se to ne ispoljava otvoreno. Dok udovica zaslužuje svu pomoć i razumevanje, ona koja je svojevoljno rasturila brak, ili nije znala da ga očuva, posmatra se sa dignutom obrvom – to je njen neuspeh, glupost, bes, razmaženost. Šta god okolina mislila (u sebi ili transparentno), razvedena žena preživljava vrlo teško razdoblje i pokušava da se oporavi i nastavi dalje. Ovaj proces ima nekoliko faza, prema kojima možeš da pratiš svoj napredak ka samosvesti i samostalnosti.

Bol i povređenost

Čak i ako si htela da se razvedeš, neposredno posle razvoda proći ćeš kroz preispitivanje, kajanje, bol i povređenost. Često ćeš plakati, bićeš ljubomorna na srećne parove oko sebe, prebacivaćeš sebi da si možda bila brzopleta, bićeš potištena, stroga prema sebi, bezvoljna i izbegavaćeš ljude – ionako niko ne može da ti ponudi nikakvu utehu. A nije ti ni potrebna uteha, potrebno je da proživiš period intenzivnog bola, koji može da potraje i do godinu dana. Ukoliko shvataš i prihvataš to što ti se događa, utoliko bolje za tebe. Rane će zaceliti svojim tempom, a ti treba da boluješ. Nije mudro da u ovom periodu prihvataš profesionalne izazove ili da pokušavaš da uđeš u vezu, ali je poželjno da imaš neki društveni život, ili da kroz neku sportsku ili fizičku aktivnost kanališeš bes, koji se nagomilava.

Euforija

Veliki broj razvedenih žena prvo prođe kroz euforičnu fazu, a zatim ih stigne bol i povređenost. Oslobodile su se velikog tereta, osećaju se kao preporođene, prosto više nema stvari koje ih pritiskaju, gotovo da se osećaju kao „puštene s lanca“, oslobođene robije, lanaca i stega. Ova faza ne traje duže od par meseci, ali u njoj sakupljaš energiju i optimizam za predstojeći period. I ovo je nestabilan period u kome ne treba donositi važne odluke.

pexels photo 265824 Kako da nastaviš dalje posle razvoda?

Editors choice