Pored svih stresova i suočavanja, razvod uvek donosi otrežnjenje i olakšanje. Svaki raskid je stresan, ali kad se razvodite – izlazite iz braka u koji ste ušli zato što ste verovali u zajedništvo, rasturate porodicu koju ste stvorili – priznajete poraz na svim nivoima odnosa. Niste bili dovoljno dobar ili podesan bračni partner i svakako se ne osećate kao dobar roditelj, jer deci oduzimate ono na šta verujete da imaju pravo – da odrastaju u stabilnoj porodici.

Porodična stabilnost je sve više savremeni mit i njeno shvatanje i vrednosti dužni smo da postavimo na savremen način. Jer ako nam posle razvoda ostane samo kajanje, osećanje krivice, griža savesti, strah i malodušnost, onda smo se džaba razvodili.

razvod 1 Kako da od razvoda dobijete najbolje

Ali nismo. Niko se ne razvodi ako ne oseća da mora, jer tako više ne može da živi. Razvod dolazi kao izbor između života i laganog umiranja u braku. Gorak lek, koji treba da nas vrati među žive.

I kad je već dotle došlo, onda treba da gledamo kako da od situacije u kojoj smo se našli ili koju smo odabrali, uzmemo najbolje.

Životna prekretnica je prilika za životnu dobit, a razvod je na vrhu top liste životnih prekretnica.

To znači da je i vrhunska prilika da ostvarite benefit.

Comments