U današnjem vremenu čini nam se imamo strah od svake, pa i najmanje bore. Ipak, treba da se ako je moguće sklonimo iz ove toksične kulture koja nam govori da ne bi trebalo da starimo (kao da to uopšte možemo da odaberemo!?) i pokušamo graciozno da prihvatimo proces promene koji nam se dešava, i učinimo ono što zaista možemo, kako bi se osećale dobro u svojoj koži. Ukoliko želite da svoje lice učinite jedrim, mladolikim koliko je to moguće, zdravim i lepim, evo nekoliko praktičnih i jednostavnih saveta kojih bi svakodnevno trebalo da se pridržavate – i vaše lice će garantovano blistati! I ne brinite, nije u pitanju ništa naročito zahtevno i komplikovano – u pitanju su male, ali efektne stvari.

Radite masažu lica svakodnevno

Da li ste ikada razmišljali o tome da je i vaše lice sazdano od mišića, isto kao i vaše telo? Pa zato, ako već redovno trenirate i vežbate i jačate mišiće svog tela, zašto ne biste priredili jedinstveni trening i svom licu? Masaže lica su veoma značajne za održavanje njegovog tonusa, a možete ih postići i rukama i pravljenjem grimasa, ali i uz pomoć preparata kao što su roler od žada, masažer za lica ili Gua Sha kamen. Kako da konkretno koristite Gua Sha kamen pročitajte ovde, a ukoliko želite da masažu radite prstima, možete ispratiti istu tehniku koju koritite pri masaži Gua Sha kamenom.

Takođe, možete vežbati i svoje kapke

Mnoge žene susreću se sa spuštenim kapcima, i mada je to većinski stvar genetike, te ne možete previše uticati na izgled svojih kapaka – možete usporiti njihovo spuštanje. Svaki dan stavite kažiprst ispod sredine obrve i polako podižite obrvu trideset puta zaredom, i to ponovite i na drugoj obrvi. Ovim pokretima blago ćete zatezati kožu gornjeg kapka, što će imati dugoročni efekat podignutijih kapaka.

Smejte se, da – to pomaže

Smejanje je savršen lek za vašu dušu, ali i vaše lice. Smejanjem ćete zatezati kožu i vežbati mišiće lica, ali ćete takođe podići i svoj nivo endorfina, a vašem licu će se vratiće jedrina, svežina i rumenilo. Smejanje je zaista savršen lek, i ukoliko ste srećni da u životu imate puno razloga da se nasmejete od srca – činite to kad god vam se ukaže prilika.

Comments