Ostajanje kod kuće kao generalna poruka, zahtev i neophodnost, mnoge parove je razdvojilo – jer ne dele izolaciju i nemaju realne šanse da se viđaju. A i ako mogu da se organizuju, suviše je rizično, jer zahteva mnogo kretanja i šta ako jedno drugom donesu virus – kako će to uticati na budućnost veze? I onima koji su prihvatili odgovornost i ponašaju se disciplinovano, teško pada razdvojenost, a još teže neizvesnost koliko će to trajati, ali mnogi parovi prijavljuju da su se mnogo zbližili od kada traje ova situacija, jer komuniciraju više nego ikad, iako su ograničeni na kuckanje poruka, telefonske ili video razgovore. Možda sada najzad imamo vremena jedni za druge, pa će neki odnosi od toga procvetati i produbiti se, a neki će se ohladiti i udaljiti, jer će nedostatak partnerstva u ovim danima učiniti svoje. Međutim, osim razdvojenih parova, tu su i oni koji se još nisu spojili, tek su počeli da se viđaju, kao i oni koji su u prvoj fazi zaljubljenosti i zaista su frustrirani ovim brutalnim prekidom fizičkog kontakta u kome nalaze najveću povezanost.

Evo nekih saveta za razne faze odnosa.

Izašli ste nekoliko puta i taman ste osetili varnice i shvatili da možete da se zaljubite i da sve može da bude bolje nego što ste očekivali i onda se vašoj potencijalnoj ljubavi isprečila pandemija i život u izolaciji. Pa, nema razloga da dozvolite da se varnice ugase. Shvatite ovo kao vreme da se bolje upoznate i iskoristite ga kreativno. Koji su vam omiljeni sadržaji? Možete istovremeno čitati knjige i gledati iste filmove i davati jedno drugom “domaće zadatke” o kojima ćete da diskutujete.

Volite muziku? Svirate i pevate? Priredite koncert za dve osobe preko video poziva – zabavite se bolje nego ikad u životu. Komponujte zajedno. Napišite tekst, koju će vaš dejt komponovati. Ili obrnuto. Ili odradite to zajedno, napravite muzički komad i interpretirajte ga svako na svoj način.

Sretnite se u parku – još uvek se mogu kretati dve osobe zajedno u vreme kada je dozvoljeno kretanje, pa napravite sastanak na distanci. Ako ne želite toliko da rizikujete, da izlazite na javno mesto (pametno), jedno od vas dvoje može da sedne u auto i doveze se do zgrade (kuće) onog drugog, pa možete da ćaskate preko kapije, ili sa prozora, ili na parkingu. Možete i da se dovezete zajedno do nekog parkinga i da razgovarate svako iz svog automobila. Prava avantura, a pritom ne kršite pravila i držite distancu.

Comments