Pre svega, trebalo bi da znate istinu o sebi – da li ste monogamni, ili ne? Ako jeste, da li možete prihvatiti partnera koji nije i koji verovatno neće ostati veran, ali će ostati uz vas? Prevara je uvek izdaja, ali ako je uključivanje drugih osoba u vaš odnos stvar izbora, onda nema prevare. Zato je u ljubavi, kao i u svemu ostalom, najvažnije da znate šta hoćete. Pa, ako je monogamija vaš izbor i želite kvalitetan i monogaman odnos, počnite od početka.

Izaberite partnera koji je takođe monogaman

I koji ima seksualne apetite slične vašim – a to znači, zrelu osobu, koja poznaje sebe i zna šta hoće, kao i vi. U suštini, to znači da ćete provesti neko vreme u upoznavanju, pre nego što ustanovite vezu, da ne biste doživljavali neprijatna iznenađenja i izdaju. Deluje jednostavno, ali u praksi je nekako najteže ostvariti jednostavne stvari – kao što je svest o sebi i poštenje u odnosu.

Osvojite nezavisnu seksualnost

Osećati se poželjno, stvar je samosvesti i samopouzdanja. Ako vas “podiže” da flertujete i tako dobijate potvrdu svoje “ženske moći” partner treba da zna da to njega ne ugrožava i da se to tiče samo vas i vaše seksualne samosvesti. Ponekad ne možete dobiti od partnera sve komplimente i potvrde koji su vam potrebni, ali možete da pronađete ono što vam je potrebno i da to zatim upotrebite u svom odnosu prema partneru. Ovo je osetljivo pitanje, jer onda tu istu slobodu morate dati i svom partneru i zato je pitanje poverenja i poštenja najvažnije.

Comments