Ukoliko sumnjaš da te partner vara, razmisli najpre o tome da li želiš da se uveriš u to i šta ćeš posle sa tom informacijom. Mnoge žene polusvesno odlučuju da se “prave lude” i da ne primećuju očigledne znake da partner nije veran. Nekima to prosto nije važno, prevaru ne shvataju kao neku strašnu izdaju, nego kao seksualni aranžman koji nema ništa sa pripadnošću i zajedništvom, a neke sumnjaju, ali odlučuju da veruju partnerovim razuveravanjima, jer je to mnogo lakše nego suočavanje sa činjenicama. Dakle, možda ne želiš da znaš stvarno da li te partner vara. A ako si načisto sa tim da želiš, onda verovatno već prepoznaješ sve sumnjive znake.

Partner strogo pazi da vam njegov telefon ne ostane na dohvat ruke, a drži ga na tišini ili vibraciji, što te ne sprečava da uočiš da telefon stalno “blinka” i da ga on neprekidno ima pod rukom, kako bi što pre proverio poruku.

Sumnjivo je i ako počne da provodi mnogo vremena na društvenim mrežama – od mikrovaranja putem flerta sa nekom osobom, do stvarne prevare nije tako daleko, a i sama činjenica da on sa nekim razmenjuje emotivne ili lascivne sadržaje, da jedva čeka da pročita poruku i da odgovori i da ga to prosto izdvaja iz života oko njega, ozbiljna je kao i sam čin preljube.

Sumnjiva je promena imidža, garderobe, frizure, parfema, motiv da ide u teretanu koji ranije uopšte nije imao iako ste mu to često predlagali, sumnjivo je kad prestane da se bavi aktivnostima i hobijima koje je ranije voleo, kad prestane da se druži sa dosadašnjim društvom i uopšte, kad pokazuje upadljive znake promene svog ponašanja i svojih interesovanja. To verovatno nije (samo) kriza srednjih godina, ili kriza identiteta, već i goruća želja da se nekome dopadne.

Comments