Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Sada je popularno razlikovati razne vrste inteligencije, pa je termin “seksualna inteligencija” koliko zabavan jer deluje savremeno, toliko i ograničavajući, jer nije sasvim tačan. Prikladnije bi bilo govoriti o stepenu seksualne osvešćenosti i samosvesti, jer ona uključuje i telesnu inteligenciju (na nivou osećaja i hemije) i duhovnost i intelekt (spiritualna i mentalna ineligencija). Integrisane, sve vrste inteligencije čine kompletnu osobu, sposobnu da uživa u životu, sa punom odgovornošću za sebe i spremnu da se suoči sa svim što život donosi. U tom smislu, seksualna sloboda i inteligencija, ne postoje nezavisno od slobode duha i otvorenosti uma, kao ni od ostalih oblika inteligencije, odnosno svesti o sebi. Zato je potrebno da sebe poznaješ i da sebe stalno upoznaješ.

View this post on Instagram

Amsterdam, the city for which we fell in love at first sight 😍 . We didn’t have high expectations, we even talked to one another that we didn’t think we would like the city. We wanted to visit it before, to enjoy the tulip fields. But the truth is that yesterday we barely arrived and felt that we were going to love it. The city is beautiful, the people are super friendly and has an incredible energy 😍 . Thanks for all your tips. We are sharing everything in Stories. Don’t forget that all of our preset packs are 40% off, only until the end of today ❤️ . PT.: Amsterdam, a cidade pela qual nos apaixonamos à primeira vista 😍 . Não estávamos com grandes expectativas, até comentamos um com o outro que achávamos que não íamos gostar da cidade. Queríamos visita-la antes, para aproveitarmos para conhecer os campos de tulipas 🌷 Mas a verdade, é que ontem mal chegamos sentimos que afinal íamos adorar. A cidade é lindíssima, as pessoas são super simpáticas e tem uma energia incrível 😍 . Obrigado por todas as vossas dicas. Estamos a partilhar tudo nos Stories. Não se esqueçam que os todos os nosssos packs de presets estão com 40% de desconto, só até ao afinal do dia de hoje ❤️ . @hotelestherea #hotelestherea . #mytransaviamoment #amsterdam#amsterdam🇳🇱#amsterdamcity#amsterdamcanal#topamsterdamphoto#travelcouple#love#kiss#kisses#kisskiss#couple#onewayticketrip

A post shared by Carina Pinheiro & Ivo Filipe (@onewayticketrip) on

To zvuči jednostavno, kao nešto što inače radimo svakog dana, ali samospoznaja je veoma težak zadatak, jer zahteva poštenje i hrabrost da sebe sagledamo tamo gde smo najranjiviji, gde se krijemo i od drugih i od sebe samih, jer smo uplašeni, stidljivi, nesigurni, gde ne znamo šta ćemo sa svojim osećanjima i željama, osim da ih potiskujemo i odbacujemo kao neprikladne, da sebe osuđujemo i kažnjavamo. Sputavajući svoju seksualnost, sputavamo vitalan deo svesti o sebi i da bismo tu svest probudili, potrebno je da odradimo rudarski posao iskopavanja istine o sebi. Treba da shvatimo ko smo i šta smo i da ne tražimo potvrdu za to, nego adekvatne partnere, koji su na istoj frekvenciji sa nama. Najćešće nanosimo štetu sebi oblikujući se prema nekome ko nam se sviđa, nastojeći da se mi sviđamo njemu i ne dopuštajući sebi da budemo ono što jesmo.

Ključ zdravog, ispunjavajućeg i zadovoljavajućeg seksa (i partnerskog odnosa) je u iskrenosti prema sebi – u suočavanju sa svim onim strahovima, osećanjem krivice, stidom i svim ostalim kočnicama i iluzijama kojima je zatrovana tvoja seksualnost.

Potrebno je da preispitaš sve što pronađeš i da odbaciš sve što nije autentično tvoje, da bi mogla da izraziš svoju sopstvenu prirodu i da otkriješ lepotu i punoću svog seksualnog potencijala.

Editors choice