Mnogo parova opstaje zajedno, ne zato što su srodne duše, nego zato što su jedno drugom učitelji. Svaka bliskost to može – da posluži kao ogledalo, u kome možete da vidite svoje najveće slabosti, strahove, gluposti i pogrešna ubeđenja. Mnogi ljudi se celog života svađaju sa ogledalima.

Pa, ako niste sigurni da li je to najzad vaša srodna duša, ili još jedno ogledalo, učitelj lekcije koju još uvek niste savladali, a nemate sa kim da uporedite tog što se pojavio, jer ste do sada samo učitelje i sretali, neki koji valjda znaju nešto što mi nesretnici zarobljeni u učionici još nismo naučili, kažu da se to ovako prepoznaje:

Ljubav srodne duše ne morate da zaslužujete

Sa srodnom dušom ste potpuno opušteni i ne morate da činite ništa da bi zaslužili njeno poštovanje, poverenje i ljubav. Aka ste (opet) u vezi u kojoj morate da se borite za njegovu pažnju, da kamčite nežnost i zaslužujete nagrade, ono što treba da naučite je da imate pogrešnu predstavu o ljubavi – ubeđeni ste da morate da je zaslužite i zato srećete samo one koji će vas naterati da se potrudite. Međutim, da li vam je ikad uspelo?

Srodnoj duši pričate o svemu

Ne pokušavate da se pokažete u boljem svetlu, jer jedino čista istina i poverenje osvetljavaju kako treba. Možete da joj poverite sve što ste uvek krili – pa čak i sami od sebe. Učitelj će vas međutim, izazvati da glumite najbolju verziju sebe, da sakrijete svoje slabosti i strahove – naravno, samo zato da bi vas naučio samopouzdanju i ljubavi prema sebi. Jer, ako vi volite sebe sa svim svojim nesavršenostima i manjkavostima, tek onda ćete moći da poverujte da i neko drugi može da vas voli.

Kako da PREPOZNAŠ da li je on tvoja SRODNA duša ili još jedan učitelj Kako da PREPOZNAŠ da li je on tvoja SRODNA duša ili još jedan učitelj?
Comments