Kažu da u nekim godinama dobijemo lice koje zaslužujemo – način života ostavlja pečat urezujući bore i produbljujući crte lica, ali “nacrt” našeg karaktera je tu od početka. Dužina nosa, oblik čela, brade, očiju. Proverite ima li istine u tome.

Ravno čelo imaju progresivni mislioci

Široko i visoko čelo je opšteprihvaćeno kao znak inteligencije, ali progresivno razmišljanje ima svoje nedostatke – otežava rad pod pritiskom i refleksno reagovanje.

Malo čelo – brze misli

Ova osoba brzo misli i često prekida sagovornika – razgovor sa osobom ravnog čela joj je dosadan, jer je suviše spora za nju. Ona takođe brzo donosi i zaključke i odluke, što može da bude problem.

Zakrivljeno čelo imaju kreativci

Visoko i zakrivljeno čelo otkriva genijalca, a dominantan i zaobljen gornji deo lica imaju kreativne osobe, veoma maštovite, koje ne vole pravila i ograničenja bilo koje vrste.

devojka 7 Kako da pročitate crte lica (1. deo)

Ravne obrve imaju logičari

Ljude sa ravnim obrvama možete uveriti u nešto samo logičkim putem, obraćanje njihovim emocijama neće upaliti. Kad oni vama nešto izlažu, nabrojaće sve nedostatke i sve prednosti onoga o čemu je reč.

Spojene obrve – znak preteranog razmišljanja

Njihov mozak je neprestano uposlen, stalno procenjuje, vrednuje, preispituje. Imaju problem da se opuste, a opuštanje im je neophodno, da ne bi narušili zdravlje.

Iskošene obrve imaju kontrolori

Obrve iskošene u obliku obrnutog slova V krase osobe koje sve vole da kontrolišu. Oni preuzimaju odgovornost, ali teže da imaju vlast i moć, vole da budu glavni i da sve zavisi od njih.

Comments