Znam da je odlazak na trening pre posla mnogo lakše zamisliti, nego učiniti. Razumljivo je da je teško ustati ranije nego što je to potrebno, a posebno da bi odmah izjutra trenirale. Ali sigurno ste bar jednom čule da jutarnji trening zna da bude mnogo efikasniji i bolji za vas i vaše telo.

Da li ste ikada primetile da kada trenirate rano ujutru, osećate se mnogo energičnije i produktivnije tokom ostatka dana? I zadovoljnije, srećnije? To nije nikakva slučajnost – jutarnji trening zaista ima prednosti po vaše telo i um. Fizička aktivnost odmah nakon započinjanja dana ubrzava metabolizam (prosto na bolji način aktivira telo), i nastavlja da sagoreva kalorije u većoj količini ceo dan. Posmatrajte jutarnji trening sa vedrije strane: nakon što ste ga odradile, dok se presvlačite u svlačionici sigurno ćete biti zadovoljne što ste ovu aktivnost prvu završile. I onda nećete morati da brinete da li ćete kasnije imati vremena za trening, ili snage.

Ostavite telefon na kome je navijen alarm na drugi kraj sobe

Umesto da spavate sa navijenim alarmom pored svog kreveta, pomerite ga na drugi kraj sobe. Na taj način ćete morati da ustanete i isključite ga. Kada ste ustale, mnogo je lakše da se razbudite, istegnete, presvučete u odeću za trening i izletite napolje da prošetate do teretane i odradite jutarnji trening. Ako koristite određenu muzičku numeru kao alarm, namestite pesmu sa vaše plejliste za trening, kako bi podstaklo raspoloženje i motivaciju za fizičku aktivnost.

Ugovorite trening sa prijateljicom

Ako imate prijateljicu koja bi trenirala sa vama, ne postoji bolji način da vas  to motiviše da uopšte odete na trening, pogotovo ujutru. Ugovorite vreme kada ćete da se nađete sa svojim “trening partnerom” u teretani. Manje su šanse da odložite dogovoreni trening ako vas prijateljica već čeka. Takva odgovornost će vas naterati da odmah ujutru ustanete i odjurite do teretane!

Sprijateljite se sa nekim u teretani

Ako nemate prijateljicu koja bi išla sa vama na trening, to ne znači da ne možete pronaći partnera nakon nekoliko nedelja kada izjutra dođete u teretanu. Upoznaćete se sa ljudima koji su tu uobičajeno svakoga dana. To će vas motivisati i inspirisati da trenirate, jer ćete uvek imati sa kim da popričate, razbudite dok trenirate.

Comments