Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Raskidi i razvodi nas najčešće dovode u situaciju suženja svesti, kada smo usredsređeni na svoj bes, frustraciju, gubitak, povređenost, a to su definitivno okolnosti pod kojima iz nas izlazi na površinu sve najgore. Ako niste znale koliko ste lude, neprijatne, nasrtljive, osvetoljubive, pakosne i nemilosrdne, možda ćete imati prilike da upoznate najgoru stranu svoje ličnosti, ako vas dečko ili muž ostavi (a sigurno ako vas prevari i ode sa nekom mlađom i slađom). Civilizovani rastanci su retki u našem temperamentnom podneblju, ali to ne treba da vas spreči da steknete ovo zanimljivo iskustvo – naročito ako ste pre toga vać imali ono “temperamentno” i ne želite više da se sretnete sa tom primitvnom osobom u sebi samoj.

Ako je veza bila duga i značajna u vašem životu, utoliko imate više razloga da je prekinete sa poštovanjem, kad je već došlo do prekida. To će biti lako, ako ste i do sada poštovali jedno drugo i ako osećate da ste potrošili svoje zajedničko vreme i da svako treba da krene svojim putem. Biće malo teže ako to oseća samo jedno od vas – a to je onaj koji odlazi. Ako ste to vi, biće vam teško da ostanete smireni, ukoliko se vaš bivši upravo susreće sa neandertalcem u sebi i počinje da vam preti i zagorčava život, jer ne može da prihvati činjenicu da vas je već izgubio. A ako ste vi u toj poziciji, osećanja su vam još uvek snažna (a nije slabija ni posesivnost i sujeta), onda ćete biti pred velikim izazovom da ostanete na visini.

Raskid prekida odnos i način života na koji ste navikli – mnogo je povezanosti između dve osobe koje su provele neko vreme zajedno u bliskosti i intimi i dobro upoznale jedna drugu – ali ne prekida osećanja. Zato nemojte da se borite protiv osećanja. Bilo bi mnogo lakše kada biste mogli da odlučite da više nećete voleti onog ko vas ostavlja i da vas više neće biti briga za njega, da napravite rez, odbacite svaki teret i bacite se u novi život. Ali to ne funkcioniše tako. Ljubav ne funkcioniše tako – ona ne prestaje i ako ste jednom nekog stvarno voleli, deo te ljubavi će uvek ostati, jer je ugrađen ne samo u vaš odnos, nego i u vas same, ona je vaš integralni deo. Kad prođe dovoljno vremena, svom bivšem ćete želeti sve najbolje u životu, ali ne morate čekati da to vreme prođe, počnite odmah da mu želite sve najbolje u životu.

Editors choice