Ukoliko ste spremni na promenu u svom enterijeru, niste sigurni šta biste tačno menjali, a nešto vam fali, i pritom nemate mnogo vremena i ne želite promenu koju prati preterani trošak – imamo rešenje za vas. Vreme je da u stan unesete biljke! Biljke su uglavnom zahvalne i jednostavne za održavanje, a mogu umnogome ulepšati prostor u kojem živite. Biljke možete držati u praktično svakoj prostoriji svog stana, jedini preduslov je da imate dovoljnu količinu svetla, kako bi im bilo prijatno i kako bi rasle. Naravno, u slučaju da vam u stanu manjka svetlosti, možete istražiti i odlučiti se za one vrste biljaka kojima odgovaraju i mračniji uslovi. Bilo kako bilo, zelenilo će vaš prostor učiniti lepšim, mirnijim i zanimljivijim – a ako vam fali inspiracije na koji način da rasporedite biljke u svom domu, imamo nekoliko kreativnih predloga za vas.

Biljke na polici iznad kreveta u spavaćoj sobi

Preporučljivo je da vam spavaća soba ne bude baš preterano ispunjena biljkama zbog odnosa kiseonika i ugljen-dioksida, ali nekoliko biljaka u sobi je sasvim u redu. Ukoliko vam je dosadilo da biljke držite u uglovima, na malim policama i u velikim saksijama, imamo ideju za vas. Instalirajte klasičnu drvenu policu iznad kreveta, a zatim je ukrasite sa nekoliko različitih malih biljaka u saksijama.

Biljke u kuhinjskom prostoru

Ukoliko ste mislili da kuhinja nije mesto za biljke, varate se. Naročito ukoliko imate prostraniju i svetlu kuhinju, u nju možete uneti biljke koje će vam sigurno ulepšati prostor u kojem, ukoliko ste gurman i hedonista, sigurno provodite solidnu količinu vremena. Biljke u kuhinji mogu stajati na kredencima ili policama, a mogu jednostavno biti i ukras u samom uglu radne površine. Takođe, ukoliko ne želite da vam smetaju i imate manju kuhinju, uvek se možete odlučiti za biljke u visećim saksijama.

Biljke kao dekoracija u trpezariji

Trpezarija je zapravo jedna od značajnijih prostorija u svakom stanu, jer se u trpezariji porodica okulja na večeri, kao i prijatelji – onda kada dođu. Zato, važno je da trpezarija odiše dobrom energijom i ima dobru atmosferu, a dobru atmosferu možete postići upravo unošenjem zanimljivih biljaka. Trpezariju možete organizovati ovako – na jednoj strani sto, na drugoj strani zid ukrašen biljkama, i možda ponekim umetničkim delom.

Biljke koje ulepšavaju kupatilo

Još jedno mesto u stanu u kojem možda niste pomišljali da držite biljke, a mogli biste – je kupatilo. Ukoliko imate malo kupatilo bez prozora, ovo nažalost nije baš moguće, ali ako situacija nije takva – unesite biljke u kupatilo ukoliko odmah! Kupatilo je, kao i kuhinja, savršeno mesto za biljke koje vise sa plafona, a uz to, možete ih držati na malim policama u blizini ogledala ili na simsu prozora u kupatilu. Verujte nam, zelenilo će veoma dobro upotpuniti belinu i hladnoću pločica koje su karakteristične za skoro svako kupatilo.

Comments