Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Nikada nam ne polazi za rukom da promenimo partnera, koliko god ljubavi i pažnje mu posvetili, koliko god ustupaka napravili i koliko god se trudili da ga usmerimo. Zato što se partner menja najčešće onda kada ga ostavimo – tek tada mu dolazi sve ono što si pokušavala da mu uliješ i on postaje bolji partner nekoj drugoj ženi (a to je toliko nefer, da je gotovo nepodnošljivo), ili onda kada oseti unutrašnji poziv, obično u nekoj žestokoj krizi i suočavanju sa sobom.

Dakle, ako gajiš iluziju da će se on promeniti vremenom, dok on ne čini aposlutno ništa u tom pravcu, treba da znaš da si u zabludi i da je potrebna radikalna intervencija realnosti, da bi znala na čemu si i šta ćeš dalje.

Odakle potreba da nekog menjaš i zašto ostaješ sa onim koga ne možeš da promeniš?

Želiš da osvedočiš moć svoje ljubavi, želiš da stvoriš sebi partnera kakvog želiš – možda biraš osobe slabog integriteta, problematične i nestabilne kao dobar materijal za oblikovanje, jer onaj ko nije zadovoljan sobom, trebalo bi da ima motiv da radi na sebi i da se menja i da u tebi prepozna snagu oslonca i podrške koju mu rado pružaš. I da zbog toga bude zahvalan. Ali u stvarnosti, to nikada nije tako. Ti možeš da mu pomogneš da se promeni – ali samo ako je to ono što on želi i na čemu radi. Ali tvoja želja da on uvidi potrebu za promenom i da počne da radi na sebi, obično će izazvati jedino otpor i opiranje. Jer – on želi da ti bude dobar i dovoljan takav kakav je, da bude prihvaćen i voljen baš zbog toga što je to što jeste, a ako ti smatraš da on može i treba da se menja, to za njega jedino znači da nije dovoljno dobar, a to je uvredljivo. I dok ne postaneš svesna obrasca po kome se odvijaju tvoje veze, po kome se emotivno vezuješ uglavnom za muškarce koje želiš da promeniš, a ne uspevaš, sve će se u svakoj vezi odvijati vrlo slično, a ti ćeš se na kraju osećati iskorišćeno, poharano, iscrpljeno, zloupotrebljeno – kao neko ko je dao sve od sebe, a ništa nije postigao, jer drugoj osobi uopšte nije bilo potrebno to što je dobijala.

Editors choice