Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Naravno da stvari nisu crno-bele. Niti su dobri momci sto posto dobrice, niti su štreberi i stidljivci koje i ne primećuješ, niti su loši momci uvek sjajni i šarmantni i sposobni da svojom fasadom i reklamom prevare tvoje radare. Nekad sasvim svesno želiš da budeš sa lošim dečkom, jer je to inspirativan izazov i obećava uzbuđenje, ponekad sasvim svesno ohrabruješ i biraš dobrog dečka, jer ti je neki izazovan tip već slomio srce, pa ti je dosta preteranih uzbuđenja. Ponekad, dobar dečko ispadne kukavica i pasivno-agresivni tip, a loš postane mnogo bolji nego što je bio… Sve varijante su u opticaju, ali ako ipak želiš jasniju sliku razlike između momka koji će te verovatno povrediti i onog sa kojim ćeš verovatno biti mirna i srećna, evo skice:

Razlike u komunikaciji

Dobar momak pokazuje iskreno interesovanje za tebe – njega zanima kako si provela dan i kako se osećaš, šta te raduje, a šta nervira, ko su tvoji prijatelji, kakva ti je porodica, kakva si bila kad si bila mala, šta čitaš, koju muziku slušaš… On stalno ima šta da te pita, a ono što mu odgovaraš, sluša i pamti.

Za razliku od ovakvog nastupa, sebičan i narcisoidan (tipičan) loš momak, rado odgovara na tvoja pitanja i može beskrajno da priča o sebi i da se hvali, ali vrlo retko se seti da te pita nešto o tvom životu – jer ga ne zanima. Uostalom, on je sam sebi najzanimljivija tema, a ti si tu kao nešto što se događa njemu, pa je samo u tom kontekstu bitno i interesantno.

Razlike u ispoljavanju bliskosti

Pristojan i dobar momak zna da se bliskost razvija i neće ti odmah nadenuti neko ime od milja i nazivati te dušom i srcem – to će doći spontano. Ovaj drugi će te od prve zvati “mačko”, “lutko”, “srce” – jer on se tako obraća curama, a i ko da pamti sva ta imena?!

Predstavljanje prijateljima

Dobar dečko je ponosan i srećan što ima tako slatku i pametnu devojku i zove te na druženje sa svojim društvom, ili u posetu kod njegovog najboljeg prijatelja, vrlo brzo nakon što ste počeli da se viđate. Loš dečko, kao prvo, možda nema prave i iskrene prijatelje, a kao drugo, možda pokušava da izbegne svako ponašanje koje svedoči o tome da ste u zvaničnoj vezi.

Editors choice