5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/2

Naravno da stvari nisu crno-bele. Niti su dobri momci sto posto dobrice, niti su štreberi i stidljivci koje i ne primećuješ, niti su loši momci uvek sjajni i šarmantni i sposobni da svojom fasadom i reklamom prevare tvoje radare. Nekad sasvim svesno želiš da budeš sa lošim dečkom, jer je to inspirativan izazov i obećava uzbuđenje, ponekad sasvim svesno ohrabruješ i biraš dobrog dečka, jer ti je neki izazovan tip već slomio srce, pa ti je dosta preteranih uzbuđenja. Ponekad, dobar dečko ispadne kukavica i pasivno-agresivni tip, a loš postane mnogo bolji nego što je bio… Sve varijante su u opticaju, ali ako ipak želiš jasniju sliku razlike između momka koji će te verovatno povrediti i onog sa kojim ćeš verovatno biti mirna i srećna, evo skice:

Razlike u komunikaciji

Dobar momak pokazuje iskreno interesovanje za tebe – njega zanima kako si provela dan i kako se osećaš, šta te raduje, a šta nervira, ko su tvoji prijatelji, kakva ti je porodica, kakva si bila kad si bila mala, šta čitaš, koju muziku slušaš… On stalno ima šta da te pita, a ono što mu odgovaraš, sluša i pamti.

Za razliku od ovakvog nastupa, sebičan i narcisoidan (tipičan) loš momak, rado odgovara na tvoja pitanja i može beskrajno da priča o sebi i da se hvali, ali vrlo retko se seti da te pita nešto o tvom životu – jer ga ne zanima. Uostalom, on je sam sebi najzanimljivija tema, a ti si tu kao nešto što se događa njemu, pa je samo u tom kontekstu bitno i interesantno.

Razlike u ispoljavanju bliskosti

Pristojan i dobar momak zna da se bliskost razvija i neće ti odmah nadenuti neko ime od milja i nazivati te dušom i srcem – to će doći spontano. Ovaj drugi će te od prve zvati “mačko”, “lutko”, “srce” – jer on se tako obraća curama, a i ko da pamti sva ta imena?!

Predstavljanje prijateljima

Dobar dečko je ponosan i srećan što ima tako slatku i pametnu devojku i zove te na druženje sa svojim društvom, ili u posetu kod njegovog najboljeg prijatelja, vrlo brzo nakon što ste počeli da se viđate. Loš dečko, kao prvo, možda nema prave i iskrene prijatelje, a kao drugo, možda pokušava da izbegne svako ponašanje koje svedoči o tome da ste u zvaničnoj vezi.

Editors choice