Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Budite fizički aktivni

Uvedite neku fizičku disciplinu u svakodnevicu svog života. Dobra forma doprineće vašem zdravlju i vitalnosti, kada oni počnu prirodno da opadaju.

Vrednujte ono što imate

Svakog dana osetite zahvalnost zbog svega što imate u životu. Držite fokus na onome što ste postigli, vrednujte i ono što vam je dato, osećajte se voljeno i zaslužno. To će vam doneti mir i ispunjenost, koje ćete sa 50 godina mnogo više ceniti nego sada.

Ono što želite – uradite

Nemojte čekati pravi trenutak – stvorite ga. Ako želite da u nečemu uspete, da nešto ostvarite i postignete, prosto radite to. Sve što želite, osvojićete korak po korak, ništa vam neće doći odjednom, u paketu. Ne odlažite ni dosadne poslove, ni one koje želite da obavite, a nikako ne stižete, jer ste preopterećeni dosadnim poslovima. Naučite da upravljate svojim vremenom i postavljate prioritete – tako ćete uvežbati prepoznavanje onoga što vam je najvažnije i donošenje odluka u skladu sa tim.

tridesete 2 e1586262607794 Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Vežbajte mozak

Čitajte dobru literaturu i pronađite različite žanrove, koji vas zanimaju i angažuju. Čitajte filozofiju, fantastiku, istoriju, čitajte biografije poznatih (one su veoma inspirativne), čitajte popularne romane. Pročitajte barem jednu knjigu mesečno.

Ovladajte nekom duhovnom tehnikom

Vežbajte jogu, meditirajte, pronađite način da umirite um i povežete se sa svojim bićem, izoštrite svoju intuiciju i slušajte svoj unutrašnji glas. Tako ćete steći vođstvo na koje uvek možete da se oslonite i lakše ćete prihvatiti izazove i odgovornosti, lakše ćete prebroditi krize i gubitke.

Negujte prijateljstva

Vaši prijatelji su vaša izabrana porodica, sa njima ćete možda iskusiti i podeliti mnogo više ljubavi, privrženosti, radosti i prave podrške, nego sa onima koji su vaša krv i meso. Negujte stara prijateljstva i ne oklevajte da zasnivate i negujete nova – svaki novi prijatelj je povezivanje sa novim svetom i oplemenjivanje života.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Editors choice