Obratite pažnju na količinu šećera koje unosite

Tokom hladnijeg prazničnog perioda, većina nas uživa u hrani i alkoholnim pićima više nego u drugim periodima godine, a naravno – ono smo što jedemo. Samim tim, hrana koju unosimo može uticati na naš skalp i kvalitet naše kose, a probrana dijeta može uticati na njen zdrav izgled i rast. Ono na šta bi tokom zimskog perioda trebalo da obratite posebnu pažnju je preterano unošenje šećera, kroz dezerte i alkohol, koji mogu izazvati upalne procese na osetljivom skalpu, kao što je seboreični dermatitis. Ukoliko osećate crvenilo, svrab ili neprijatnosti na skalpu, vreme je da promenite svoju ishranu, kako ne biste rizikovali neželjeni gubitak kose ili istanjenje dlake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLEMERCÍ SPACE (@llemerci)

Promenite šampon koji koristite

Ukoliko sa dolaskom zime primećujete pojavu peruti i iritacija na skalpu, a samo promena ishrane vam ne pomaže – vreme je da promenite i šampon koji koristite. Predlažemo vam da potražite šampon koji u sebi sadrži ketokonazol, sastojak koji je aktivan u borbi protiv gljivičnih oboljenja i peruti.

Zaštitite svoju kosu od toplote, jer ćete je češće sušiti fenom

I naravno, zimi je daleko teže ostaviti kosu da se bez oštećenja osuši prirodnim putem, te vam predlažemo da uložite novac u heat protection proizvode za kosu, kvalitetan fen sa podešavanjem temperature i peškir od mikrofibera, koji će upiti vlagu a neće vam oštetiti kosu. Takođe, okrenite se intenzivnijim i hranljivijim maskama za kosu između pranja, kojima ćete ojačati i nahraniti dlaku oštećenu toplotom.

Naslovna fotografija: instagram.com/llemerci

Jovana Pantić

Comments