Kao neko ko u poslednje vreme ima mnogo simpatija, mislim da vam u ovome mogu pomoći. Izgleda kao da je mene zaobišao taj momenat simpatisanja i maštanja kada sam bila klinka, pa me je sada stigao. Ali, kad je već došao taj period, red je da nešto naučimo iz njega.

Priznanje da vam se neko dopada je zaista traumatično. Mislim, ne kao druge traumatične stvari, ali jeste. Pogotovo kada treba da priznate da vam se dopada neko kome ste rekli da nema šanse da vam se dopada ili neko ko, očigledno, ne deli taj momenat simpatisanja sa vama.

Možda ne treba da vam dam taj prvi savet koji podrazumeva načine ohrabrivanja, jer bi taj savet glasio – popijte neko piće. Ok, nije neko piće, nego nekoliko pića.

Sad kad smo se zbližili time, vreme je da pređemo na stvar. Nažalost, ne posedujemo vremensku mašinu i ne možemo da se vratimo unazad kako bismo ispravili stvari koje smo učinili – kao što je izjavljivanje ljubavi. Ali, realno, postoji toliko gorih situacija u kojima smo se našli – da li je zaista izjavljivanje ljubavi worst case scenario?

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Classy Issue (@tci_theclassyissue)

Lično smatram da nije, ne da bih utešila sebe, nego da bih okuražila vas. Mislim da je mnogo gore ako nam se neko dopada i ako mi to čuvamo u sebi i uzaludno se nadamo da će toj osobi ideja o tome da smo zaljubljeni u nju pasti s neba. Naravno, postoje signali koje možemo da damo, ali zaista niko ne zna da čita misli.

Ono što je najbitnije da uradite, pre nego što nekom priznate da vam se, ipak, dopada, jeste da bude sigurni u to. Kako mislim sigurni u to? Pa, tako što nas naša osećanja često varaju, često se zalećemo pre nego što je to potrebno. Zato je prvi korak – utvrditi kako se osećamo po pitanju osobe u koju mislimo da smo zaljubljeni.

Ovo vam govorim zato što sam se jednom manijački zaletela i rekla momku da mi se dopada i da želim da definišemo naš odnos, a kasnije se ispostavilo da sam samo prenaglila. Da, moj ceo svet se srušio u tom momentu kad je rekao da ne želi, ali samo nekoliko dana nakon sam shvatila da, vrlo verovatno, nisam bila svesna svojih osećanja zbog čega sam ih smatrala mnogo intenzivnijim nego što su, zapravo, bila.

Kada rešite sa sobom i utvrdite kako se osećate, veoma je bitno da izaberete trenutak. Mislim da pravi trenutak zaista postoji, i pravi trenutak je onaj kad ste sami, kaa možete lepo da se izrazite i kada znate da će vas osoba koja vam se dopada slušati i dozvoliti vam da kažete šta imate. Pravi trenutak definitivno nije momenat pijanstva, to mogu da potvrdim.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sandra Rodrigues Pinto (@entre_dois)

Poslednje je samo bitno da izgovorite sve što imate. Počnite od momenta u kom ste osetili da sa vaše strane postoji nešto više od prijateljstva. Nemojte da uplićete druge ljude sa kojima ste razgovarali na tu temu, jer će se osoba koja vam se dopada osetiti kao da poslednja saznaje, kao da su svi u vašem okruženju bili upućeni pre nje. Recite sve što imate i to recite iz svog ugla.

Dozvolite osobi koja vam se dopada da razmisli, nema potrebe za pritiskom. Ukoliko ona nije mislila da između vas može da bude nešto više od prijateljstva, možda je samo zatečena. Potrebno joj je da razmisli i da shvati kako se oseća. Ako, ipak, dobijete ne, svakako je bolje što ste rekli i okončali sopstvenu agoniju.

Naslovna fotografija: instagram.com/couple.rn

Milica Antić

Comments