Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Praktikujete nežan pristup

Rutina će vas povući i za par dana ćete se osećati kao da niste nikuda ni odlazili i činiće vam se da je letovanje prošlo pre sto godina, iako će vam još danima svi govoriti kako ste se osvežili i lepo pocrneli. Zato se samo opustite i oslušnite brujanje poznatog žamora, osetite poslovni ritam koji dobro poznajete i prepustite mu se. Takođe će pomoći da se prvo bavite stvarima koje volite i u kojima ste najbolji, pre nego što pređete na one dosadne i naporne.

Ako radite sa klijentima, izbegnite ih prvog dana

Prvi dan iskoristite za “učitavanje” i upoznavanje sa propuštenim i za javljanje klijentima. Sastanke i dogovore možete preuzeti sledećeg dana, ili posle par dana. Napravite okvirni plan radne nedelje i prvo kontaktirajte sa najvažnijim klijentima. Imate fore da malo odlažete i odugovlačite, dozvoljavajući sebi da se prilagodite na prirodan način.

Razgovarajte sa kolegama

Hiljadu sitnih stvari se desilo dok niste bili tu, pa se zato “apdejtujte” na pauzi za kafu. Sitni tračevi, anegdote o klijentima, uspesi i promašaji, nagoveštaji promena – kolektiv će vas svojom atmosferom uvući u dnevnu dinamiku (i rutinu), čim zauzmete svoje mesto na poslu, kao i u kolektivnim odnosima.

Ostavite nešto što ste započeli da vas sačeka

Tako ćete se najlakše vratiti u poslovni ritam. Poslove i projekte koji nisu ograničeni nekim rokom, ili za njih imate dovoljno vremena kad se vratite sa odmora, započnite pre nego što odete, pa ćete odmah imati šta da radite i prisećajući se onoga o čemu ste razmišljali i kako ste tome pristupili, obnoviće vam radnu energiju.

Unesite energiju odmora u radni prostor

Puni ste energije, a ona će vam potrajati, ako vas nešto podseća na ono što vas je napunilo tom energijom. Fotografija sa letovanja na desk-topu je jedan od takvih poteza, a to je možda i postavljanje nekog suvenira na sto, simbolični pokloni kolegama (to mogu da budu i lepi kamenčići i školjke sa plaže), muzika koju ste najradije slušali ili ste je otkrili dok ste bili na odmoru. Neka vaš radni prostor ispuni vaša obnovljena i osvežena energija, prijaće i vama i drugima.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/hfpost

Brankica Milošević

Editors choice