Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

1/3

Šefica rukovodi – donosi odluke, organizuje, raspoređuje i određuje zadatke, upravlja svojim životom i bez oklevanja upravlja svima oko sebe, jer je navikla da preuzima odgovornost i da deluje, dok se drugi bave sumnjama i dilemama. Ovako se šefice nose sa stresom.

Ne gube živce (i poverenje u sebe)

Kad se pojavi nešto neprijatno i neočekivano, one to mirno primaju, razvrstavaju informacije i gledaju šta mogu da urade. One znaju da će se neko rešenje pojaviti ako ne paniče i ne nerviraju se, razmišljaju brzo i deluju odlučno. Kad kriza prođe, opuste se i dopuste sebi da osete slabost i strah i sve ono što su odgurnule u stranu da bi bile delotvorne i onda čestitaju sebi što su bile tako mudre i efikasne.

Ne prepuštaju se reakciji, nego osmisle akciju

Kad ih nešto naljuti, zbuni, izbaci iz koloseka, ne prepuštaju se besu ili suzama, nego naprave pauzu. Ostave sve i izađu u šetnju oko bloka da udahnu vazduh, da “izluftiraju mozak” i daju svom umu vremena da procesuira i složi informacije. Tako izbegavaju ishitrene reakcije i celim svojim bićem “izbroje do pet” pre nego što nešto preduzmu.

Dišu duboko

Prepoznaju stanje stresa i uznemirenosti i urade ono što svi treba da radimo često, a obično zaboravljamo – isprave kičmu, zažmure i dišu duboko. To rade pre važnog sastanka, prezentacije, pre donošenja odluke. Mnoge poznaju joga tehnike disanja, opuštanja i meditcije, jer pritisak savremenog života zahteva da raspolažemo metodama opuštanja i relaksacije, a one to znaju, usvajaju i praktikuju.

Editors choice