Vežbe na stolici

Ovu vežbu radite tako što ćete sesti na stolicu tako da vam ruke budu savijene u laktovima. Podignite koleno i dodirnite ga laktom suprotne ruke. Vežbu ponovite sa drugom rukom. Dok podižete koleno vaši mišići kontrahuju, čime se smanjuju masne naslage na stomaku.

Druga vežba koja se radi na stolici je prilično jednostavna. Potrebno je da sednete na stolicu i čvrsto se uhvatite za nju kako biste bili stabilni. Iz tog položaja podignite kolena tako da vam dođu što bliže grudima. Zadržite kolena nekoliko sekundi, a potom ih spustite. Ova vežba je dobra za uklanjanje masnih naslaga sa donjeg stomaka.

fitnes pet dnevnih vezbi za ravan stomak bocni trbusnjaci Kako da skinete stomak vežbanjem?

Vežba za stomak i leđne mišiće

Jedna od vežbi koju ljudi izbegavaju kada rade trbušnjake jeste vežba kojom se ujedno jačaju i leđni mišići. Radite je tako što legnete na stomak sa ispruženim rukama i nogama koje potom izdižete sa poda u isto vreme. Kada ih podignete, zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, jer na taj način jačate i stomačne i leđne mišiće, a potom se vratite u početni položaj.

Napomena: Iako vam ovih pet vežbi mogu pomoći da učvrstite stomačne mišiće, najbolje bi bilo da ih kombinujete sa trčanjem i kardio vežbama kako biste ubrzali proces skidanja masnih naslaga i postigli bolje rezultate.

Izvor fotografija: goodhousekeeping.com, sassyfitgirl.com

Jasna Đorđević

Comments