Sada kada se većina nas vratila u kancelarije i ne radimo više samo iz topline svog doma i kreveta – ponovo smo osetili čari odlaska na posao prevozom (ili kolima), i nismo preterano srećni zbog toga. Gužve, drugi ljudi koji ne poštuju personalni prostor i gubljenje vremena u čekanju prevoza samo su deo odlazaka na posao ukoliko živite u velikom gradu, a mi smo, povedeni ličnim iskustvom, pokušali da pronađemo načine da svoje iskustvo dolaska u kancelariju učinimo prijatnijim i bržim. Iako niko od nas nije mađioničar i ne može pokretom ruke zaustaviti saobraćaj, verujte nam, uz nekoliko trikova moguće je makar u maloj meri uticati na svoju rutinu odlaska u kancelariju. Evo naših predloga!

Slušajte podkast

Podkasti su tokom poslednjih nekoliko godina veoma popularni, a ovaj vid audio sadržaja savršen je za odlazak do kancelarije. Umesto slušanja muzike, svoju rutu do posla možete ispuniti audio podkastom koji vas može informisati o nekoj temi koja vas interesuje, naučiti vas nečem novom ili vam pružiti priliku da slušate nečiju diskusiju (odnosno, podkast vam uglavom pruža sve ove stavke istovremeno). Podkaste možete slušati preko aplikacija koje su specijalno kreirane za njih, kao što je Pocket Casts, a možete ih slušati i putem Googlea ili Spotifyja.

Vreme dolaska na posao diktira gužvu

Ukoliko imate “klizno” radno vreme (što trenutno praktikuje veliki broj kompanija), trebalo bi da isprobate nekoliko različitih dolazaka na posao, kako biste otkrili u kom periodu će vas sačekati najmanja gradska gužva. Čak i ako vam je dolazno radno vreme fiksno, možda se ispostavi da će vas mnogo manja gužva dočekati ako ranije krenete na posao, a zatim vreme koje vam preostaje pre početka radnog dana taman možete iskoristiti za odlazak po lokalnu kafu, do pekare ili slično. Niko ne voli gužvu, a idealno je ako je možete izbeći jednostavnim pomeranjem vremena dolaska u kacelariju.

Odaberite omiljenu rutu

Ukoliko postoji više ruta kojima biste mogli doći do poslovnog prostora, predlažemo vam da istražujete i isprobate više njih, pre nego što se odlučite za onu koja vam se najviše dopada. Vaša idealna ruta trebalo bi da bude praktična i bez previše gužve, ali istovremeno i lepa za oko, jer ćete tu ipak prolaziti svaki dan. Dakle, ako na putu ka poslu imate ulicu oivičenu drvećem, ona može biti pravi izbor za vas, ili ako imate onu u kojoj se nalaze lepi lokali i dobra kafa – sigurno biste mogli da se odlučite i za nju. Ugodite sebi.

Comments