Razmislite o trotinetu ili biciklu

Ukoliko na posao ne idete kolima, s obzirom na to da je, uglavnom, parking u gradu teže naći nego novi bubreg, a niste ljubitelj gradskog prevoza – možda je pravo vreme da razmislite o ulgaganju u bicikl, ili pak električni trotinet. Oba ova vozila praktičan su način da brže i lakše dođete do kancelarije, uštedeće vam vreme, i učiniće vas makar malo više fit. Znamo, u hladnijim danima nije moguće voziti ih (ili je moguće ali ne baš i praktično), ali zato ćete biti “pokriveni” u dužem, toplijem delu godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Topli dani su stvoreni za šetnju

Još jedna dobra stvar kod toplih dana je i to što su pogodni za šetnju! Ako živite blizu, ili relativno blizu svoje kancelarije, šetnju do posla trebalo bi da uvedete u svoju redovnu praksu. Ako živite suviše daleko od posla, onda imamo drugi predlog. Do određene tačke dođite prevozom, a odatle se malom šetnjom uputite do posla. Ovime ćete izbeći dodatnu gužvu i dodatne minute provedene u prevozu, osvežićete se i sa uživanjem i energijom stići do posla.

Minimizirajte druge obaveze i nosite što manje stvari

Gledajte da pri dolasku na posao budete fokusirani samo na dolazak na posao. Svraćanje u prodavnicu ili banku ili nešto treće, ostavite za neki drugi momenat u toku dana. Takođe, svu “propratnu opremu” koju možete da ostavite u kancelariji, ostavite je. Niko ne želi da sa sobom nosi nepotreban teret.

Naslovna fotografija: instagram.com/llemerci

Jovana Pantić

Comments