Treniranje i wellness trendovi su definitivno postali neizostavan deo modernog života. Svuda oko sebe možemo videti slike zgodnih žena, savete za gubitak težine, što, čini se, služi kao podsetnik da moramo da težimo ka što boljem izgledu. Međutim, mnogo je bitnije da se osećamo udobno u svom telu (iako znam da to nekada može biti teško).

Sama sam mnogo puta imala uspone i padove kada je u pitanju odnos prema hrani i treniranju. Iako nikada nisam imala ozbiljnijih problema sa kilažom, bilo je dovoljno da taj višak (koliki god bio) poremeti moje samopouzdanje, kao i to da prihvatim svoje telo takvo kakvo jeste. Verujem da smo sve mnogo puta pokušavale da više treniramo, a manje jedemo. Ili obrnuto. A to nisu zdravi načini tretiranja sopstvenog tela.

Najbitnije je osećati se dobro i zadovoljno u svom telu. Naravno, niko ne osporava činjenicu da je fizička aktivnost važna, ali samo do one tačke koja doprinosi tome da se osećamo bolje. Da, i naše telo će izgledati lepše, ali to ne treba da bude jedini razlog zbog kojeg trenirate i hranite se zdravo!

Pokušajte da slušate svoje telo, šta mu odgovara i treba. Dakle, kada imate treninge, nemojte se opterećivati sagorevanjem kalorija, već nađite načine da ne mislite o tome i fokusirate se na druge razloge zbog kojih je dobro da trenirate, a koji su mnogo važniji od toga.

Pronađite treninge/vežbe u kojima ćete zaista uživati

U aktuelnom onlajn svetu postoji sve više saveta vezanih za ishranu, predloga treninga i sportskih rutina. Dakle, možete istraživati i isprobati različite opcije. To je sjajno, jer možete pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati i koje će odgovarati vašem telu.

Takođe, izgradite rutinu treniranja. Izaberite deo dana koji vam najviše odgovara. Trudite se da to bude trenutak u danu kada imate najviše energije. A onda uskladite svoj sportski raspored sa drugim obavezama koje imate. Kada pronađete treninge i rutinu koja vam odgovara – uživaćete u pozitivnoj promeni koju će osećati i vaš um i vaše telo.

Probajte jogu

Ako mislite da niste dovoljno fleksibilne da isprobate jogu, varate se. Ovaj vid fizičke aktivnosti vam može pomoći da potpuno promenite odnos prema treningu. Tehnike joge podrazumevaju “prihvatanje sebe” i upoznavanje sopstvenog tela, što dovodi do toga da postanete svesni snage koju niste ni znali da posedujete.

Comments