Hot topics

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

1/2

Naravno, u prvo vreme je sve zabavno i uzbudljivo – zaljubljenost donosi potrebu da upiješ u sebe svet druge osobe, niko i ništa ti ne treba, voljena osoba je beskrajni svemir, koji očarana istražuješ. Ali, prepuštanje navali osećanja i hirovima zaljubljenosti, najbolji je način da vezu potrošiš i pre nego što je izgradiš, kažu stručnjaci. Oni savetuju da ne prekidaš kontakt sa realnim životom i da se ne seliš u svemir druge osobe (koji pre ili kasnije postaje tesan za dvoje), već da ostaneš svoja i da vezu postepeno gradiš, dajući vremena sebi i partneru da se upoznate i prilagodite. Bliskost koju osećaš, delo je hemije među vama, a veza bi trebalo da se gradi na čvršćoj strukturi – zajedničkim vrednostima, ciljevima, interesovanjima – a da biste ih pronašli i razvili, potrebno je vreme. Pokušajte da ostanete razumni, iako ste zaljubljeni, uživajte u osećanjima, u strasti, u čežnji koju osećate kad voljena osoba nije pored vas – i živite svoj život kao i do sada, ne rušite mostove, ne zaboravljajte prijatelje, ne zapostavljajte svoje hobije i društveni život. Partner vam ne može biti sve, niti vi njemu, a ukoliko to znate i razumete na početku – jedan razlog manje za razočaranje i nesuglasice.

Nastavite da izlazite sa svojim društvom

Makar jednom u dve, tri nedelje – nemojte zaboraviti na svoj društveni život, onaj koji imate nezavisno od partnera, koji ste imali pre njega i kome ćete moći da se vratite, ako vam veza ne uspe. To nije prijatna pomisao, ali je realna. Zatim, partner sigurno ima svoj društveni život i ne želi da ga se odrekne (i ne treba) zbog vas, a ako ste sa tim u startu načisto (i u redu), onda nećete jedno drugom prebacivati kako ste se odrekli izlazaka i kako vas veza sputava u tom smislu. Ne izlazi vam se sa društvom, radije biste se mazili sa dragim, sami, bez ikog da vam smeta? Ipak izađite, shvatite to kao ulaganje u stabilnost svoje veze – jer, veza se gradi na temeljima koji se postavljaju u početku.

Bavite se svojim poslom predano i razvijajte karijeru

Ne bi trebalo da ikada dođete u situaciju da birate između karijere (poslovnog uspeha) i ljubavi (porodice, dece, privatnog života), jer možete i treba da budete ostvareni i ispunjeni u svim životnim aspektima. Razvijajte svoju samostalnost i nezavisnost, jednako kao što razvijate bliskost, poverenje i razumevanje u emotivnom odnosu. Jedno drugo treba da podstičete u tome i da budete navijači i obožavaoci, a ne faktor ometanja i sabotaže.

Editors choice