Svima je poznato da raskidi nikada nisu jednostavni, bez obzira na to da li je vaša veza bila loša ili je jedna osoba smatrala da je sve u redu. Da li ste ikada poželeli da učinite raskid što bezbolnijim? Ukoliko jeste, na pravom ste mestu. Mi vam predstavljamo nekoliko saveta uz čiju pomoć će raskid biti barem malo lakši.

Ne svađajte se

Ovo je izuzetno važno, ukoliko je partner odlučio da raskine sa vama. Kada saznate da je vašoj vezi kraj, normalno je da ćete se osećati povređeno, izdano ili možda besno. Ipak, pokušajte da ostanete smireni. Ako u tom trenutku kažete partneru da ga mrzite, da ga nikad niste ni voleli ili da vam je žao što ste ga ikad i upoznali, ništa nećete imati od toga. Izborite se sa željom za svađom i učinićete raskid mnogo lakšim.

Budite jasni i odlučni

Gotovo je, kraj, nema dalje. Nemojte mu reći da vam je potrebno da budete sami na određeno vreme, jer mu na taj način dajete nadu da ćete se možda i pomiriti. Izbegavajte pitanja kao što su: “Želiš li da ostanemo prijatelji?”. Vreme će pokazati da li ćete biti prijatelji ili ne.

Raskid Kako da učinite raskid bezbolnijim?

Jasno recite da želite da raskinete

Morate znati tačno šta ćete mu reći

Iako zvuči okrutno, morate znati šta ćete mu reći. Ukoliko ne isplanirate svaku svoju reč, može vam se dogoditi da kažete nešto što zapravo i ne mislite i time još više povredite svog partnera. Vaš “govor” ne mora biti dug, ali je veoma važno da bude iskren i jasan, pre svega.

Comments