Neko je postao deo vašeg života, iako se niste ni nadali da će se to dogoditi. I taj neko je sasvim pristojan tip, ne najmanje zbog toga što se uopšte nije zbunio kada ste mu rekli da imate decu i izjavio kako bi voleo da ih upozna. Prošli ste kroz sumnje i dileme i najzad ste spremni da potvrdite svoj odnos i da novom partneru zaista date mesto u svom životu – a to znači i u životu vaše dece. Kako to da izvedete?

Pripremite decu

Nemojte praviti od toga neki veliki trenutak – deca prihvataju stvari onako kako su im one predstavljene, kad su mala. Njima možete prosto reći da mama ima momka koji je mnogo dobar i on želi da ih upozna i da se sa njima druži, pa ćete zajedno ići u poslastičarnicu, u park, u bioskop. Organizujte neku aktivnost koju deca inače vole i prijavite novog učesnika. Sa starijom decom ćete morati ozbiljnije da razgovarate i da odgovarate na nezgodna pitanja, pri čemu treba da budete sasvim iskreni. Nemojte ih kritikovati, ako negoduju i uopšte nisu srećni zbog vas – dozvolite im da izraze svoja osećanja i zamolite ih da uvaže vaša i da daju šansu vašem novom partneru.

Pripremite partnera

Vaš novi partner je verovatno već saznao ponešto o vašoj deci, ali za susret ćete ga pripremiti tako što ćete mu reći šta vole, a šta ne vole, koji sadržaji i igre su im omiljeni. Možete mu predložiti da manjoj deci donese neki poklon, kako bi “probio led” i opisati neke igre koje oni vole da igraju, kako bi se bolje snašao.

Comments