Opštepoznato je da naš dom vrši veliki uticaj na našu psihu. Stoga, postavlja se pitanje koliko vremena posvećujemo održavanju i ulepšavanju našeg enterijera. Pored toga što bar jednom sedmično brinemo o čistoći naše sobe, brišemo prašinu, usisavamo i sređujemo unutrašnjost komoda, kada je reč o reorganizovanju unutrašnjosti, izdvaja se daleko manje vremena.

Ne morate biti ljubitelji priča o enterijeru ili posvećivati pažnju svakom detalju u vašem domu, ali bilo bi dobro da počnete da razmišljate o osećanju koje vaš unutrašnji prostor budi u vama. Poenta je u tome da dozvolimo našim telima da budu u harmoniji, ali istovremeno i da našem umu pružimo potreban mir i inspiraciju, kako bi smo bili usklađeniji sa samim sobom.

Počnite od onoga što vas zanima

Izbor detalja koji će ulepšavati naš unutrašnji prostor je duboko lična stvar. Zato dobro razmislite šta će krasiti vaše police, komode i zidove. Pojedinci koji nemaju nikakvu viziju obično se opredeljuju za fotografije, ili poznate printove. Ipak, preporuka je da budete što kreativniji i slobodniji kako biste na pravi način ispoljili svoje afinitete. Ono što svakako možete uraditi kako biste oplemenili svoj enterijer jeste da vam on predstavlja neku vrstu galerije u kojoj ćete izložiti sopstvena interesovanja. Ako ste kolekcionar unikatnih predmeta poput goblena, suvenira ili starih ploča, vreme je da ih izvadite iz prašnjavih kutija i stavite na neko vidno mesto. Izvadite gomilu tanjira iz kuhinjskog kredenca i okačite na zid poput drugih dekorativnih predmeta. Uradite bilo šta što će vaš unutrašnji prostor načiniti autentičnim.

Comments