Hot topics

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

1/2

Ne radi se samo o minimalističkom dizajnu, već pre svega, o japanskoj filozofiji, o skladu sa sobom i Univerzumom, o unutrašnjoj tišini, čistoći uma i tela… Zen.

Minimalistički izbor materijala

Izaberite dva ili tri osnovna materijala za uređenje doma (na primer – drvo, platno, staklo), a zatim racionalizujte njegovu primenu i odaberite formu. Vodite se onim što je praktično za održavanje, lako za pomeranje (i menjanje rasporeda) i vodite računa o tome da vaše okruženje deluje uravnoteženo i harmonično.

Jednostavnost i suptilnost

Pogledajte na trenutak svojim duhovnim okom (ili pronađite fotografije na internetu) prostor opremljen stilskim nameštajem (teško, kitnjasto, raskošno) i prostor uređen u japanskom stilu (lagano, prozračno, čistih linija), pa ćete shvatiti suštinu jednostavnosti i suptilnosti.

View this post on Instagram

#muji

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Manje je više

Jednostavnost i praktičnost japanskog dizajna sastoji se u tome da nameštaj možete upotrebiti na više načina, a prostor treba otvoriti i raskrčiti – manje komada nameštaja, manje detalja i sitnica, daju jači utisak. Tako mali prostor minimalno opremljen može da deluje prostranije i veće od velikog prostora zakrčenog masivnim nameštajem. Lake komade možete premeštati i raspoređivati na nov način, svaki put kad poželite da nešto promenite, da pokrenete energiju i osvežite prostor, a tako je i neuporedivo lakše za održavanje. Nema prašine koja se skuplja ne nedostupnim mestima, jer nema nedostupnih mesta – police ćete začas prebrisati, dok ormar ne možete tako jednostavno da pomerite da biste usisali ono što se nakupilo iza i ispod njega.

Editors choice