Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Ne radi se samo o minimalističkom dizajnu, već pre svega, o japanskoj filozofiji, o skladu sa sobom i Univerzumom, o unutrašnjoj tišini, čistoći uma i tela… Zen.

Minimalistički izbor materijala

Izaberite dva ili tri osnovna materijala za uređenje doma (na primer – drvo, platno, staklo), a zatim racionalizujte njegovu primenu i odaberite formu. Vodite se onim što je praktično za održavanje, lako za pomeranje (i menjanje rasporeda) i vodite računa o tome da vaše okruženje deluje uravnoteženo i harmonično.

Jednostavnost i suptilnost

Pogledajte na trenutak svojim duhovnim okom (ili pronađite fotografije na internetu) prostor opremljen stilskim nameštajem (teško, kitnjasto, raskošno) i prostor uređen u japanskom stilu (lagano, prozračno, čistih linija), pa ćete shvatiti suštinu jednostavnosti i suptilnosti.

View this post on Instagram

#muji

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Manje je više

Jednostavnost i praktičnost japanskog dizajna sastoji se u tome da nameštaj možete upotrebiti na više načina, a prostor treba otvoriti i raskrčiti – manje komada nameštaja, manje detalja i sitnica, daju jači utisak. Tako mali prostor minimalno opremljen može da deluje prostranije i veće od velikog prostora zakrčenog masivnim nameštajem. Lake komade možete premeštati i raspoređivati na nov način, svaki put kad poželite da nešto promenite, da pokrenete energiju i osvežite prostor, a tako je i neuporedivo lakše za održavanje. Nema prašine koja se skuplja ne nedostupnim mestima, jer nema nedostupnih mesta – police ćete začas prebrisati, dok ormar ne možete tako jednostavno da pomerite da biste usisali ono što se nakupilo iza i ispod njega.

Editors choice