Oh, oh, slatke dvadesete! Divno zvuče, a još divnije stvari sa sobom nose! (Čitaj –  u najvećem broju slučajeva, jer, gle čuda, postoji ali i međutim, čak i u ovoj sferi) Reći “pa-pa” devojčica-dobu podrazumeva da nema više pozivanja i pravdanja na sitne godine i trapavost. Do đavola! Šta ću sad? Dvadesete nose dozu emancipacije, lični pečat i stil, lično malo carstvo. Vesele su i razdragane! Šarene i mirisne! Ali ipak, kako ih preživeti?

SLIKA 2a Kako da uživate u svojim dvadesetim

Finalni korak – kapljica, dve parfema!

Ja ili neko drugi?

Dobar temelj i siguran korak u dvadesetim svakako omogućava samouverenost, poznavanje sebe, kao i ćaskanje sa samim sobom. Izdvojite nekoliko minuta, uzmite omiljeno ogledalo (čvrsto verujem da postoji pomenuto, za razliku od omraženog uveličavajućeg), gledajte se i zagledajte, i objektivno sagledajte čime odiše vaše lice. Čega želite da se rešite, a koji utisak, pak, želite da zadržite. Ukoliko ne pronađete bore smejalice, definitivno treba da poradite na tome!

(Ne) veruj u idole

Večita klackalica svakako jeste pitanje o idolima. Imati idola ili ne? Moj savet svakako jeste – DA, ali umereno! Umerenost je umetnost. Umerenost je umeće. Imajte idola i naučite najbolje od njega! Ne imitirajte već hvatajte beleške. Unesite izmene osobine koja vam se dopada, i učinite je samo i isključivo svojom!

90, 60, 90

San svake od nas svakako jesu idealne mere ženskog tela – 90, 60, 90! Vođene time, često smo sklone mnogim, samo ženama jasnim, ludostima. Izgladnjivanje, depresija uzrokovana prethodno pomenutim, kao i mnoge propratne reakcije. Slažete se da pristup nije baš najsrećniji? Hajde da pozitivno i entuzijastično pristupimo problemu! Hajde da budemo razumne i nađemo najbolje rešenje! Zasladimo jutro kašikom meda, za početak! Konzumirajmo voće i povrće u neograničenim količinama, jedimo, što bi draga mama rekla, na kašiku! Volume + na omiljenu pesmu i odradimo nekoliko vežbi! Lep osećaj i zadovoljstvo je, ukoliko pratimo ove korake, neizbežno, a i ogledalo će nam biti dobar prijatelj!

“Žena koja ne koristi parfem, nema budućnost!” 

Draga Koko Šanel (Coco Chanel) je izjavila, i bila je apsolutno u pravu! Sve ga rado koristimo, ali se postavlja pitanje da li to činimo na pravi način? Količina i osnovna mirisna nota, dva su bitna faktora. Što se količine tiče, setimo se priče o umerenosti. Zlatna umerenost! Osnovnu mirisnu notu birajte po sopstvenom nahođenju! Ne obazirite se na bestseler liste, već odaberite parfem koji se slaže uz vas i vaš karakter!

SLIKA.3a Kako da uživate u svojim dvadesetim

Putovanje – sinonim za dobar provod i uživanje!

Divno jesenje popodne

Nezavisno od toga da li vam je jesen omiljeno godišnje doba ili ne, postoji mnogo načina da u njoj uživate! Jesen je, složićete se, veoma romantična! Popodne započnite šetnjom u novim tamno-tirkiz spensericama i novoj-staroj crvenoj pelerini. Prošetajte parkom, gazite po opalom lišću. Od uličnog prodavca kupite pečeno kestenje, sedite na klupu i grickajte isto. Udahnite i osetite jesen!

Pakuj kofere!

Ma koliko voleli svoje okruženje, ponekad osetimo potrebu da se istog malo i uželimo. Ne propuštajte predlog najbolje drugarice da iz grada pobegnete na nekoliko dana. Spakujte najneophodnije i uputite se na željenu destinaciju! Uživajte, napunite baterije i otkrijte sebi nešto novo!

Tako mnogo knjiga, tako malo vremena!

Ah, toliko autora, toliko žanrova! Verujem da ste do sada otkrili sebi omiljeni. Napravite mali izlet u obližnju knjižaru i obradujte sebe novom knjigom! Kvalitetno popodne je zagarantovano, ako uz nove stranice priuštite sebi i šolju čaja.

Organizuj svoj dan! 24h nije malo!

Neretko se žalimo da je dan kratak i kako bismo bili uspešniji i funkcionalniji da imamo makar 10 plus sati. 24 sata su, verujte, i više nego dovoljna! Napravite plan i program svog dana i pratite šemu. Sigurno je da će se pronaći vremena i za zabavu, i za informacije, i za rekreaciju, kao i za štošta drugo!

Zaveži kecelju, draga!

Možda ne bi trebalo da se prikloniš većini i svoj obrok kupuješ u obližnjem kiosku. Dohvati mamine recepte i oprobaj se u kuhinji! Ukusno i zdravo, tvojih ruku jelo!

Ženski provodi

Onih dana kada imaš viška energije i željna si provoda i druženja, ne dozvoli da to ostane samo ideja. Telefon u ruke i okreni nekoliko sebi dobro znanih brojeva telefona!
Girls night out nikada nije promašaj!

Ljubim ruke, madam!

Iako je, priznaćemo, retko, još uvek postoje oni kavaljeri koji ljube ruke pri susretu! Da bi kao nama, užitak bio i jačem polu, osvežite svoje ruke homemade pilingom od maslinovog ulja i soli. Ruke će izgledati svežije i mekše, spremne za nove poljupce!

SLIKA.4a1 Kako da uživate u svojim dvadesetim

U deficitu s kavaljerima

Sto ljudi, sto ćudi

Nebrojeno puta dešavalo se, dešava se, i dešavaće se, da se (ne)svesno upustiš u konverzaciju sa nekim ko je sinonim za antagonizam tvojih stavova. Ključna reč u ovim situacijama – tolerancija! Zastupajmo svoje stavove, mislimo svojom glavom, ali ne na štetu drugog. Saznaćemo nešto novo, neke drugačije vidike, i izbeći potencijalni sukob.

Koliko jezika govoriš, toliko vrediš

Izreka sve govori! U svoje slobodno vreme uvrstiti i kurs stranog jezika, nije nimalo loša ideja. Upoznati kroz jezik drugu kulturu i način života, sigurno je jedna od najlepših stvari. Upišite se na kurs nekog jezika i upoznajte novi svet!

Ponovite se, a sačuvajte džeparac!

Malo kreativnosti nikad nije na odmet! Zaronite u mamin ormar i pronađite evergreen crni džemper! Ukrasite ga brošem i vlasnik ste novog odevnog predmeta!

Omiljeni hobi – shopping

Sunčano subotnje prepodne je idealno za shopping sa drugaricom! Pređite butike i tezge uzduž i popreko i nabavite must have ove sezone u izdanju koje vam najviše odgovara.
P.S. Coffee break je neizostavan!

Miriše mi, miriše

Prostoriju u kojoj provodite najviše vremena osvežite buketom omiljenog cveća! Gerberi, ruže, ljiljani… Ah! Divni mirisi, tako prirodni i tako romantični!

SLIKA.5a Kako da uživate u svojim dvadesetim

Gerberi, uvek i svuda

Recept za divan dan

Prvo što treba da učinite kada se ujutru probudite, jeste da se osmehnete i namignete novom danu! Kriška tost hleba i čaša svežeg soka osvežiće vas i dati vam dovoljno energije. A onda, sve je lakše i lepše, uz osmeh i vedrinu!

Daske koje život znače

Ne zavaljujte se uvek u mekane sofe i ne aktivirajte uvek TV palac. Zanimljiv repertoar ima gotovo svako pozorište! Prošetajte do obližnjeg i uživajte!

Sledi svoje snove

Svako od nas ih ima i svako od nas teži njihovom ostvarenju! Svakoga dana učini i najmanji korak i cilj je bliži!

Bako, bako!

Baka sve zna! Uz nekoliko instrukcija, klupko vunice i uz igle za štrikanje, napravite topli šal za ovu zimu. Za početak. A posle, ko zna… Možda pronađete novi hobi!


Jovana Stojmenović čvrsto veruje u osobine horoskopskog znaka Škorpije, i često se poziva na to. Uglavnom je racionalna, mada se ponekad zagubi u sopstvenim mislima i beleškama. Nedavno je krunisana za internacionalnu dragu Savetu.

Comments