Ah, te cipele! Ni same ne znamo zašto, ali one su opsesija skoro svake žene i najčešći modni fetiš. Uvijek tražite one savršene, a kada ih nađete, naravno, želite da traju što duže. Često je njhov “rok trajanja” pitanje kvaliteta, ali suština je u pravilnom održavanju.

Slika 152 Kako da vam cipele dugo izgledaju kao nove

Ne morate imati ovakvu policu da biste obuću uredno složili i čuvali

Uložite u kvalitet

Iako mnogi od nas ne mogu sebi priuštiti ručno rađenu obuću vrhunskog kvaliteta koja traje decenijama, u svakom slučaju je bolje dati nešto više novca za obuću koja se neće uništiti nakon nekoliko nošenja. Možda nešto veća cijena prilikom kupovine igra važnu ulogu za vaš budžet, ali će se potrošeni novac i te kako isplatiti. Takođe, u vrijeme rasprodaja obiđite prodavnice i ne ustručavajte se da pazarite obuću koja vam nije trenutno potrebna, kako biste imali kvalitetan par za sledeću sezonu.

Slika 234 Kako da vam cipele dugo izgledaju kao nove

Uložite novac u kvalitetne cipele koje ćete dugo nositi

Pravilno ih odlažite

Ako cipele samo ostavite na podu ili ih ugurate u ormar nakon nošenja, budite sigurni da ćete im skratiti rok trajanja. Obuća treba da bude uredno složena kako ne bi došlo do oštećenja ili prljanja.

Obuvanje, izuvanje

Imate dovoljno godina i znate kako treba da se obujete i izujete. Ali razmislite još jednom. Da li ponekad cipele izuvate tako što ih svlačite drugom nogom ili ne odvezujete pertle? Svi to često radimo jer je to brže i lakše, ali ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kog obuća vrlo brzo izgubi formu.

Čišćenje

Budite iskreni i recite sebi koliko često čistite obuću. Nažalost, istina je da to ne radimo onoliko često koliko bi trebalo. Kožne cipele zahtijevaju redovno poliranje i mazanje zaštitnim slojem, a antilop čistite posebnom četkicom kako ne bi izblijedio. Najbolje bi bilo da se raspitate kod prodavca o načinu održavanja cipela koje ste kupili ili da provjerite deklaraciju.

U skladu sa prilikom

Jedno od zlatnih pravila odijevanja je da se uvijek obučete u skladu sa prilikom, a takav je slučaj i kod obuće. Ako znate da ćete mnogo pješačiti, ostavite štikle kod kuće bez obzira na vašu izdržljivost i ljubav prema visokoj peti. Biće vam udobnije i nećete ishabati cipele, jer one svakako nisu napravljene za dugo pješačenje.

Slika 328 Kako da vam cipele dugo izgledaju kao nove

Mnogi materijali su osjetljivi zato se prilikom kupovine dobro upoznajte sa načinom održavanja

Izvor fotografija: www.images.google.com


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments