Sigurno vam se desilo da kada uveče legnete prođu minuti pa i sati dok ne zaspite. Ukoliko se to ponavlja iz noći u noć onda se to može nazvati nesanicom ali najčešće na nespavanje utiče stres i brige koje ste imali tokom dana.

Najgore što možete da učinite za sebe jeste da odete na počinak nervozni i napeti, sa hiljadu misli u glavi. Ako u takvom stanju legnete da spavate i pomislite kako ćete zaista zaspati brzo onda se veoma varate. Najbolje bi bilo da bar sat vremena pre odlaska na spavanje opustite i telo i misli kako bi vaš organizam bio sposoban da se umiri i lako utone u san. Stručnjaci preporučuju da sat ili dva pre spavanja odmorite uz neku laganu knjigu ili film i čašu crnog vina koje bi vas opustilo i pomoglo da lakše zaspite.

Kada kažemo laganu knjigu ili film mislimo u bukvalnom smislu te reči, jer džaba sve ako pre spavanja gledate psiho triler koji vas drži u razmišljanju još satima nakon završetka. Zato ukoliko želite da pomognete sebi i zaspite na zdrav način onda radite samo ono što vas dobro opušta.

S 33 Kako da zaspite za MANJE od jednog minuta

Takođe važno bi bilo da sve stvari koje su vam potrebne za sutrašnji radni dan pripremite unapred i da legnete sa mišlju kako ste sve završili, jer nikako vam neće ići od ruke da brže zaspite ukoliko se u jednom trenutku u toplini i ušuškanosti svog kreveta trgnite i setite da ste zaboravili da spakujete važna dokumenta koja su vam potrebna za sutradan. Ukoliko ne ustanete odmah i to pripremite razmišljanje kako ćete možda ujutro opet zaboraviti će vas opeterećivati tako da nećete moći da zaspite, a ukoliko ustanete odmah onda opet remetite san i tu opuštenost koju ste postigli pred spavanje. Zato, ne budite lenji i sve što vam je potrebno pripremite unapred.

Pre nego što vas stres i nesanica “dokrajče” i umore toliko da danima ne možete da zaspite ne bi bilo loše da učinite za sebe, svoj san i prvenstveno za svoje zdravlje najviše što možete.

Nakon mnogih ispovesti na koje smo mogli da naiđemo kada je nesanica i problem sa snom u pitanju, zaključili smo da su sve žene odlazile na počinak vidno uzbuđene zbog nečega što im se dogodilo. Iako su pokušavale maksimalno da se opuste to nije donosilo rezultate tako da su se na kraju obratile za pomoć stručnjacima.

Kako ne biste išle od lekara do lekara ili došvele sebe u priliku da u apotekama tražite neke lekove za opuštanje imamo odličan predlog za vas a to je 4- 7- 8 tehnika disanja. Ovo je mali trik koji vam može pomoći da zaspite za manje od jednog minuta.

S23 Kako da zaspite za MANJE od jednog minuta
Comments