Koliko ćemo uticaja primiti zavisi od toga koliko smo podložni, koliko smo i samo negativni. Ograničavajući negativne spoljne uticaje, praktikujući disciplinu zaštite od negativnosti, osnažujemo svoje unutrašnje resurse pozitivnosti.

Okružite se ljudima sa kojima možete da budete iskreni

To je vaša grupa za podršku – ljudi sa kojima možete da komunicirate bez licemerja, kojima možete da kažete sve što mislite i u čijem prisustvu se osećate dobro. Distancirajte se od onih sa kojima ne možete da budete to što jeste i ograničite komunikaciju sa njima koliko god je moguće. To sigurno neće biti velika grupa ljudi, ali to su vaši prijatelji i kolege i saradnici sa kojima se razumete, sa kojima ste na istoj talasnoj dužini. Tako ćete sačuvati energiju koju trošite noseći masku, pretvarajući se da ste neko ko niste, da biste podneli pritisak energetske razmene sa onima pored kojih se ne osećate dobro i opušteno.

Otpustite osećanja i sadržaje koji vas opterećuju

Otpustiti nešto, znači izaći iz zone komfora koju ste izgradili od neprijatnih sadržaja za koje ste vezani i na njih ste navikli. Prestanite da se borite protiv stvari koje ne možete promeniti, nemojte konzumirati sadržaje zbog kojih se osećate manje vredno, prestanite da nastojite da popravite sebe zato što niste dovoljno dobri, ne kontaktirajte sa ljudima koje uvek morate vi prvi da pozovete i koji nisu zainteresovani za vas, nemojte se držati onih koji vam ne uzvraćaju osećanja. Sve je to veoma zahtevno i stresno, ali oslobađanje od negativnosti je disciplina koja vas vodi izvan uobičajenog iskustva i omogućava vam da otkrijete osećanja, sadržaje i ljude koji vas ispunjavaju i zaista vas čine boljom osobom.

negativnost 1 Kako da zaštitite sebe od negativnosti
Comments